Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Comisia Europeană a SUSPENDAT PNRR-ul Ungariei. Dacian Cioloș, care a inițiat demersul: „Nu avem garanții că banii vor ajunge la ungurii cinstiți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, i-a cerut săptmâna trecută Ursulei von der Leyen să nu aprobe PNRR al Ungariei pentru ca cele șapte miliarde de euro „să nu ajungă în buzunarele greșite”, în condițiile în care Ungaria nu recunoaște competența Parchetului European.

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, anunță liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun”, scrie pe Twitter Dacian Cioloș.

El reamintește că grupul din Parlamentul European al cărui lider este, Renew Europe, a cerut suspendarea PNRR al Ungariei.

„De ce? Pentru că astăzi nu avem garanții că banii vor ajunge la ungurii cinstiți și merituoși – și nu la apropiații lui Orban”, adaugă Cioloș.

„Dragă Ursula, Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorările. Până la 12 iulie va trebui planul de recuperare și reziliență al lui Viktor Orbán. Ungaria este eligibilă să primească până la 7 miliarde de euro. Și totuși veți avea foarte puține mijloace pentru a vă asigura că acești bani nu ajung în buzunarele greșite – după cum știți, regimul Orbán nu recunoaște competența Parchetului European. Frauda în Ungaria lui Viktor Orbán este endemică – sau pentru a cita Comisia: este . În 2020, serviciile dvs. au constatat inadecvarea cadrului anticorupție al Ungariei și că și ”, potrivit scrisorii semnată de Dacian Cioloș.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO ȘTIREA TA: Dilemă mare într-o comună din Alba: Centrul unei localități, împodobit pentru Paște cu ornamente de…Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dilemă mare într-o comună din Alba: Centrul unei localități, împodobit pentru Paște cu ornamente de…Crăciun Dilemă mare în comuna Unirea din județul Alba, unde chiar înainte de sărbătorile pascale mai mulți trecători au zărit ornamente de împodobit pentru sărbătorile de iarnă. În centrul comunei Unirea nu vedem iepurași și ouă roșii, ci fundițe cu clopoței […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea