Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cometa ISON: ”Pare că a dispărut” – susțin specialiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cometa ISON nu pare să fi supravieţuit trecerii sale la mică distanţă de suprafaţa Soarelui. Oamenii de ştiinţă au făcut acest anunţ, după ce au examinat imaginile transmise de mai mulţi sateliţi de monitorizare solară, informează AFP, citat de antena3.ro.

Se pare că ISON nu a supravieţuit probabil periplului său„, a afirmat Karl Battams, cercetător la Naval Reseach Laboratory din Washington, la o masă rotundă organizată de postul de televiziune al NASA.

Tocmai am privit cele mai recente imagini transmise de sateliţi şi nu am văzut ieşind nimic din spatele discului solar, iar acesta ar putea fi ultimul cui înfipt în sicriu„, a adăugat el.

La aceeaşi concluzie a ajuns şi astronomul Phil Plait: „Nu cred că ISON a supravieţuit”,  a spus el.

ISON pare că a dispărut, că s-a dislocat pe parcursul ultimelor ore„, a adăugat Dean Pesnell, un fizician specializat în cercetările solare, director ştiinţific al programului Solar Dynamics Observatory (SDO), un satelit lansat de NASA pentru a observa Soarele. „Nu vedem nimic, iar SDO, la fel ca SOHO (Solar and Heliospheric Observator), sunt detectori foarte buni ai cometelor„. SOHO este operat în colaborare de NASA şi de Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

ISON, un uriaş bloc de gheaţă şi roci, trebuia să treacă aproape de suprafaţa Soarelui, la o distanţă de 1,17 milioane de kilometri, joi, la ora 18.30 GMT, într-o zonă în care trebuia să suporte temperaturi de 2.700 grade Celsius şi să piardă 3 milioane de tone pe secundă.

ISON a captat atenţia comunităţii astronomice după descoperirea ei în septembrie 2012 de doi astronomi ruşi. Cometa reprezintă o dovadă a originii Sistemului Solar, format în urmă cu 4,5 miliarde de ani.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea