Rămâi conectat

Actualitate

Comerțul cu amănuntul în aprilie 2023, mai slab decât luna precedentă. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comerțul cu amănuntul în aprilie 2023, mai slab decât luna precedentă. Datele INS

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a scăzut în aprilie 2023, comparativ cu luna martie 2023, ca serie brută cu 5,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,7%.

Faţă de luna aprilie 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna aprilie 2023, a scăzut atât ca serie brută cu 1,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%.

În perioada 1.I-30.IV.2023 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2022 atât ca serie brută cu 3,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1%, informează INS.

Aprilie 2023 comparativ cu martie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 5,2%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-6,8%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-6,1%) și la vânzările de produse nealimentare (-3,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, în luna aprilie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 3,7%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-6,4%), vânzările de produse nealimentare (-2,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,4%).

Aprilie 2023 comparativ cu aprilie 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2023, comparativ cu luna aprilie 2022, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 1,6%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (-1,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2023, comparativ cu luna aprilie 2022, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 1,5%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (-0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 1,1%.

Evoluţia preţului producţiei industriale în aprilie 2023

În luna aprilie 2023, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 3,5% faţă de luna martie 2023. În luna aprilie 2023, comparativ cu luna aprilie 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 11,6%, transmite Institutul Naţional de Statistică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea