Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Preşcolarii Grădiniţei nr. 11, în vizită la „fabrica de soldaţi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, 15 copii de la Grădiniţa nr. 11 Alba Iulia, însoţiţi de ed. Camelia Stanciu şi Crina Ghergu,  au participat la o scurtă lecţie de istorie cu şi despre militari, precum şi despre semnificaţia Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia.
Copiii, doar cu o şchioapă mai înalţi decât lungimea unei arme, au asistat la o oră de pregătire militară „la fabrica de soldaţi”, cum ştiu ei să spună liceului militar la vârsta de nici 6 ani, au vizitat muzeul de tehnică militară şi armament greu în aer liber (elicopter,  TAB, mitraliere AA etc) şi au avut ocazia să stea de vorbă cu elevii militari şi să vadă de aproape o puşcă de instrucţie. Copiii au vizitat, totodată, Sala Trofeelor şi Muzeul Liceului şi cu siguranţă nu vor putea uita vizita lor în colegiul militar, pentru că au fost fascinaţi de tot ceea ce  au văzut şi poate, unii dintre ei, chiar vor deveni în viitor elevii prestigiosului liceu militar.
„Mulţumim domnului col Marcel Domşa – comandantul colegiului militar şi celor care s-au ocupat îndeaproape pentru a-i face pe cei mici să înţeleagă mai bine istoria, rolul Armatei Române şi importanţa actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 pentru devenirea poporului român „, a declarat ed. Crina Ghergu. 

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea