Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Deschiderea oficială a „Spartachiadei” liceelor militare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În sala de sport a Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 40-a ediţii a Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal (cunoscută drept „Spartachiada” liceelor militare). Competiţia este organizată de Statul Major al Forţelor Terestre şi la întreceri participă loturile sportive din cele 3 colegii militare: „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” Breaza şi „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Festivitatea a debutat cu un ceremonial militar, la care au asistat  efectivul de cadre didactice, militare şi elevi al colegiului militar albaiulian, precum şi loturile sportive, alături de antrenori şi arbitri. La deschidere au participat şi locţiitorul comandantului Diviziei IV Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, gral. bg. dr. Ioan Manci, respectiv Dan Susa, din partea DJST Alba. După raport şi trecerea în revistă a formaţiei, s-a intonat Imnul Naţional. Col. Marcel Domşa, comandantul Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, le-a urat bun-venit la Alba Iulia oaspeţilor liceului şi a spus ca la finalul competiţiei cel mai bun să câştige, fapt reieşit, de altfel, şi din jurământul depus de către sportivi şi arbitri. Gral. bg. dr. Ioan Manci a declarat că este convins că va fi o luptă adevărată între sportivi adevăraţi şi că întrecerea va fi caracterizată de disciplină fermă, respect reciproc, spirit de învingător completat decisiv cu spiritul de fair-play, urându-le tuturor mult succes. Ceremonia a continuat cu introducerea drapelului olimpic pe acordurile imnului olimpic, iar col. Marcel Domşa i-a înmânat gral. bg. dr. Ioan Manci placheta-trofeu a olimpiadei, festivitatea încheindu-se cu un exerciţiu demonstrativ al majoretelor campioane. Olimpiada se va încheia în 31 mai, interval în care sportivii se vor confrunta la handbal, baschet, volei, tenis de masă, triatlon, tir şi  atletism.

Robert GHERGU 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea