Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: clujeanca Ioana Dumitraş şi „albanezul” Răzvan Dan, Miss şi Mister Boboc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şase perechi de „boboci” cu epoleţi s-au luptat mai ceva ca pentru grade ca să câştige titlurile de Miss şi Mister Boboc scoase la bătaie de organizatorii din acest an ai ediţiei „Balului Bobocilor” de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, desfăşurat sub forma unei călătorii în timp. La eveniment a participat colectivul de cadre  didactice, militare şi elevi al liceului şi, ca de obicei, nu au lipsit comandantul colegiului, col. Marcel Domşa, locţiitorul său, col. Gheorghe Urian şi prof. Dorina Trifon – director adjunct. Din juriul concursului de frumuseţe au făcut parte profesori, reprezentanţi ai sponsorilor, dar şi Miss Boboc 2012 şi Mister Popularitate 2012. 

Călătoria în timp a început încă de la intrarea în clădirea care adăposteşte sala de festivităţi, unde doi „soţi primitivi” îmbrăcaţi sumar şi-au amplasat, într-un cadru autumnal, adăpostul la fel de preistoric, un cort. Pe măsura ce urcai spre sala balului, aflată la ultimul etaj, întâlneai la fiecare nivel personaje dintr-o altă epocă, echipate adecvat perioadei istorice: medievală, interbelică, modernă. Şi scena sălii de festivităţi a cuprins elemente de recuzită din diverse ere: radio cu lămpi, radiocasetofon, casete, plăci de vinil pentru pick-up, lampă de petrol, ticlăzău (fier de călcat cu cărbuni), vase din lut şi altele. De altfel, pe parcursul balului, atât „bobocii”, cât şi organizatorii au efectuat mai multe călătorii în diverse epoci, cu „maşina timpului”: un căruţ de mână ornat şi… „înmatriculat”!

Concurenţii s-au prezentat în ţinute medievale, în care apoi au şi dansat cu eleganţă, la proba de aptitudini am văzut momente de dans modern, rock’ roll, break-dance şi magie, muzică pop şi o baladă rock instrumentală, o reuşită scenetă hazlie cu „Florin Piersic” (concurentul) şi „Mircea Dinescu”, un joc popular la finalul căruia dansatorii şi-au dat joc costumele naţionale tradiţionale rămânând echipaţi pentru un dans ţigănesc, o pantomimă în care,  pentru dragostea unei fete, doi băieţi se luptă… în kimono-uri şi o alta în care… Garcea moare, după ce sunt împuşcaţi cei doi îndrăgostiţi. După proba de dans, folosind 4 cuvinte date, concurenţii au trebuit să întocmească propoziţii, povestioare sau poezii cu care „să adoarmă” un „bebeluş”. La proba surpriză, pretendenţii la titlurile de Miss şi Mister au trebuit să identifice ţara unde urmau să plece în vacanţă, având ca indicii îmbrăcămintea şi limba „băştinaşilor”: India, Libia, Mexic, Japonia, Hawaii.

Balul a fost presărat cu parada modei ARIS, momente umoristice în care elevii militari au parodiat serviciul de planton, un dans tribal, vals, charleston, dans modern, muzica şi dansul lui Michael Jackson. Până juriul a deliberat, publicul a râs cu lacrimi la „Caporalii are talent”, dansul „balerinelor”, având un fizic de… „paznic de trezorerie”, fiind interpretat de o trupă de… băieţi. Tot un grup de băîeţi a parodiat şi „Dansul fetelor de la Căpâlna”, iar doi tineri au cântat o melodie de muzică uşoară în faţa juraţilor: „Andra”, „Mihai Petre” şi „Andi Moisescu” (excelent interpretat!). După un spectaculos moment de break-dance, un dans modern tip flash-mob şi tombola Avon, a urmat festivitatea de premiere.

Ziarul „Unirea” – oracol pentru câştigători! Alba a dat doi laureaţi: Alexandra Trif – Miss Popularitate, Răzvan Dan – Mister Boboc

Ca în fiecare an, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” sunt premiate 4 perechi, plus premiile speciale decernate de ziarul „Unirea”. Cotidianul „Unirea” a oferit şi un premiu constând în tricouri personalizate „bobocilor” Alexandra Trif, din Cugir şi Vlad Cîmpean, din Alba Iulia.

Premiul I:

Ioana Dumitraş (Cluj) – Miss Boboc

Răzvan Teodor Dan (Războieni, Alba) – Mister Boboc

Ei au câştigat titlurile de Miss şi Mister Ziarul Unirea, constând în tricouri personalizate şi suma de 100 de lei, fiecare şi vor participa la finala pentru Marele Premiu.

Premiul II

Sonia Deliman (Bihor)

Paul Hojda (Maramureş)

Premiul III:

Raluca Fundeanu (Gorj)

Vlad Cîmpean (Alba Iulia)

Premiul de popularitate:

Alexandra Trif (Cugir)

Mihai Mitrică (Olt)

Laureaţii au primit diplome, flori şi frumose cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor.

Robert GHERGU

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea