Colegiul Militar, comemorare a intrarii lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. A fost oficiată o slujbă de pomenire urmată de depunerea unei coroane

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Elevii din cadrul Colegiului Național Militar din Alba Iulia au comemorat 421 de ani de la intrarea lui Mihai VIteazul în Alba Iulia, printr-o slujbă de pomenire oficiată de preotul de garnizoană și depunerea unei coroane de flori.

„Se împlinesc astăzi 421 ani de la intrarea voievodului Mihai Viteazul în Alba Iulia, după victoria asupra lui Andrei Bathory în bătălia de la Şelimbăr, Transilvania intrând sub stăpânirea domnului muntean.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Elevii militari l-au comemorat pe voievodul care a fost precursorul Marii Uniri, cel care, în mai 1600 înfăptuia, prima Unire politică a celor trei ţări române.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La statuia lui Mihai Viteazul, din incinta colegiului militar albaiulian, care îl are ca ocrotitor spiritual pe marele voievod român, a avut loc o activitate dedicată momentului 1 noiembrie 1599.

Preotul militar de garnizoană, Constantin Bratu, a rostit o rugăciune de pomenire a voievodului și a absolvenților eroi și a fost depusă o coroană de flori”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai VIteazul” Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419