Colaborare bună între Guvernul României şi site-ul de socializare Facebook în investigaţii cu caracter oficial

Un raport al site-ului de socializare Facebook publicat miercuri precizează că autorităţile din România au cerut informaţii despre 36 de conturi de Facebook şi au răspuns la aproape două treimi din ele.

Celebrul site a făcut public primul raport global privind cererile de informaţii primite din partea statelor – Global Government Requests Report, referitor la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2013.

ELIT

„Guvernele trimit solicitări către Facebook şi către multe alte companii căutând să obţină informaţii despre conturi, pentru a le folosi în investigaţii cu caracter oficial”, notează Facebook, pe propria pagină online.

Conform raportului reţelei sociale, guvernul român a trimis 16 solicitări către Facebook în care cerea informaţii despre 36 de conturi, şi a primit răspuns pentru 63% dintre ele. Cele mai multe cereri la nivel mondial au venit din partea guvernului american, respectiv aproximativ 12.000 de interogări. În Europa, Marea Britanie a făcut cele mai multe solicitări.

„Marea majoritate a acestor solicitări sunt în legătură cu infracţiuni, cum ar fi jafuri sau răpiri. În multe dintre aceste situaţii, solicitările guvernamentale sunt făcute pentru a obţine informaţii de bază privind utilizatorii, cum ar fi numele, adresa şi data creării contului. Alte solicitări pot avea ca scop obţinerea jurnalelor de adrese IP sau preluarea de conţinut din cont”, menţionează Facebook în postarea de pe pagina proprie.

În România există 6,4 milioane de conturi de Facebook, conform datelor centralizate de facebrands.ro.

Sursa: zf.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Stefan 29 august 2013 at 11:32

Ati putea sa mai scoateti din bannerele astea….iti incarca greu pagina si te dor ochiii…..ahtiatilor dupa bani….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...