Rămâi conectat

Actualitate

Codul rutier 2023: Șoferii vor avea acces la istoricul propriu al sancțiunilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul rutier 2023: Șoferii vor avea acces la istoricul propriu al sancțiunilor

În maximum 3 luni de la publicarea modificării legislative în Monitorul Oficial, conducătorii auto vor avea acces pe site-ul Poliției Române la istoricul propriu al sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice. Rămâne ca în următoarea perioadă să fie creată o secțiune dedicată pe site-ul instituției care să poate fi accesată cu ușurință de către toți curioșii.

Accesarea online a istoricului sancțiunilor acumulate de către șoferii din România ar fi trebuit de mult timp pe internet. Nu de alta, dar la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul, iar mulți șoferi află prea târziu că nu mai au dreptul de a conduce sau niciodată.

În mod previzibil, Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar aceștia din urmă, în prezent, nu au acces direct la sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în privința punctelor de penalizare pe care le-au primit, cât și a amenzilor care le-au fost aplicate.

La momentul de față, dacă vrei să ai acces la aceste informații care te vizează în mod direct și care, în anumite condiții, se pot reflecta în amenzi suplimentare, ca să obții istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, trebuie să depui o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are te are în evidență. De cele mai multe ori, este Poliția din localitatea în care ți-ai obținut permisul de conducere. Informațiile vor fi disponibile la 10 de la data depunerii cererii.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea