Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

CODUL PORTOCALIU de ninsori din Alba: Ce drumuri au fost deblocate și ce măsuri s-au luat de către CJSU pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CODUL PORTOCALIU de ninsori din Alba: Ce drumuri au fost deblocate și ce măsuri s-au luat de către CJSU pentru cetățeni

De la intrarea în vigoare a codului portocaliu care vizează ninsori abundente și strat de zăpadă consistent și până în momentul de față la nivelul județului Alba au avut loc mai multe situații la care a fost necesară atât intervenția pompierilor militari cât și a celorlalte instituții implicate în gestionarea acestor evenimente cauzate de vremea severă.

Intervenția se desfășoară sub coordonarea președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Alba – domnul Nicolae ALBU și este condusă de către comandantul intervenției, Inspectorul Șef al ISU Alba – colonel Ovidiu COSTEA, în sistem integrat cu implicarea tuturor instituțiilor cu atribuții în astfel de situații, respectiv SDN Alba, Electrica, ISU Alba, IPJ Alba și Comitele Locale pentru Situații de Urgență.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat  în sistem online pentru dispunerea masurilor operative de gestionare a situațiilor de urgență care pot apărea pe durata de manifestare a CODULUI PORTOCALIU, conform Hotărârii CJSU nr.3/2023.

Astfel, începând de ieri, 26.02.2023 a.c., încă de la intrarea în vigoare a codului portocaliu la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al județului Alba  au fost adoptate următoarele măsuri:

  • începând cu ora 10:00, s-a dispus activarea Grupei Operative a ISU Alba pentru a monitoriza permanent situația;
  • dislocarea în zona vizată de codul portocaliu, a mai multor echipaje cu drujbe pentru deblocarea drumurilor blocate de aborii căzuți pe carosabil;
  • au fost prealertate toate subunitățile, în vederea ridicării nivelului de operaționalizare a tehnicii din dotare, specifice tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor primite.
  • a fost înștiințat fiecare UAT care se afla sub incidența codului, cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Ca urmare a avertizării meteo de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent, până la momentul de față, la nivelul județului Alba au avut loc următoarele situații:

  • echipajele de la Electrica au intervenit și intervin cu peste 80 de electricieni din județele Alba, Sibiu și Bihor, pentru remedierea a 315 PT cu 18.588 utilizatori rămași fără energie electrică;
  • echipaje de la Drumurile Naționale, ISU Alba, Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență și echipaje de la IPJ Alba au intervenit pentru degajarea mai multor drumuri din județ blocate de copaci căzuți pe carosabil. (DN 75, DN 74, DN 74 A și DJ762).
  • în sprijinul echipajelor de la Electrica ISU Alba a dislocat o autospeciala UTV autoșenilată în vederea asigurării și facilitării echipajelor pe drumurile greu accesibile pentru remedierea problemelor legate de utilizatori rămași fără energie electrică;
  • ISU Alba dislocat un autocamion cu cârlig cu grup electrogen de 400 KVA de la Detașamentul de pompieri Alba Iulia la Stația de pompieri Câmpeni pentru eventualitatea alimentării cu energie electrică a obiectivelor importante din zona afectată de fenomenele meteorologice.

Totodată, în cursul dimineții au fost suplimentate echipele care intervin în zona Munților Apuseni cu personal din tura liberă și echipaje de la Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Detașamentul de pompieri Aiud,

Având în vedere că avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU este valabila până astăzi, 27.03.2023 la ora 15:00 vă recomandăm să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Informații despre modul de comportare în cazul produceri unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situaţii de urgenţă https:// fiipregatit.ro și aplicaţia de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pachete alimentare 2024: Lista produselor pe care le vor primi persoanele vulnerabile a fost modificată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pachete alimentare 2024: Lista produselor pe care le vor primi persoanele vulnerabile a fost modificată Persoanele vulnerabile vor primi și în 2024, din partea Statului, tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și pachete de alimente. Pachetele alimentare vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție, de către fiecare beneficiar în parte, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea