Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Codul galben de ploi și vijelii, prelungit până duminică dimineața, în Alba și în alte 26 de județe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de ploi și vijelii, de sâmbătă până duminică dimineaţă, în Alba și în alte 26 de judeţe din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării.

Meteorologii avertizează că în aceste zone vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, cantităţile de apă putând ajunge până la 30-40 de litri pe metru pătrat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cod Galben01

De asemenea, precipitaţiile pot aduce la sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse, relatează News.ro. În sudul ţării, vremea se menţine caniculară, cu temperaturi de până la 36 de grade şi cu disconfort termic.

Judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui sunt sub avertizare cod galben de sâmbătă, ora 09.00, până duminică, la aceeaşi oră.

Îm cele 27 de judeţe din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată, cu ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de vânt cu aspect de vijelie, în unele zone fiind posibile chiar căderi de grindină, potrivit ANM.

În judeţele aflate sub avertizare, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, și în judeţe care nu sunt sub avertizare cod galben s-ar putea să plouă şi să se producă descărcări electrice, dar vor fi în perioade scurte şi pe spaţii restrânse.

În regiunile sudice, vremea se menţine caniculară, cu maxime în jurul a 36 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopţi tropicale.

ANM a atenţionat că precipitaţiile prognozate în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

Paisprezece judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi din nordul Moldovei au fost de vineri după-amiază până sâmbătă dimineaţă sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii, scrie Digi24.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea