Rămâi conectat

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și ninsori. Tudose: E preferabil să se închidă un drum decât să încercăm să scoatem de sub nămeţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Mihai Tudose a mers, sâmbătă, la MAI, unde a avut discuţii cu ministrul Carmen Dan privind starea pregătirea pentru vreme rea. Șeful Guvernului a afirmat că a rugat poliţiştii să acţioneze preventiv pentru ca oamenii să nu rămână înzăpeziţi. Sâmbătă și duminică e cod galben de vânt puternic și ninsori.

„Am fost anunţat şi eu că se strică vremea şi e clar că, fiind deja decembrie, acestea sunt fenomenele meteo care ne aşteaptă. Am venit să discut cu ministrul, fiind anunţat că e o pregătire la MAI pe acest subiect şi să vedem despre ce e vorba şi cât de pregătiţi sunt. Sunt pregătiţi. Am rugat poliţia să îşi ia în serios rolul, nu că nu şi l-ar fi luat până acum, în special pe prevenire, fiindcă e preferabil să închidă un drum decât să încercăm să scoatem de sub nămeţi”, a declarat premierul după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne.

ANM a emis, sâmbătă, două atenţionări cod galben, fiind anunţate ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei.

Codul galben de ninsori a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, fiind valabil până duminică, la ora 16.00.

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, precizează meteorologii.

Codul galben de vânt va fi în vigoare duminică, în intervalul 02.00 – 16.00.

În intervalul menţionat în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h şi temporar 70 km/h, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea