Ziarul Unirea

COD GALBEN de caniculă, azi și mâine în județul Alba. Zona joasă se va confrunta cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Județul Alba se află azi și mâine sub atenționare cod galben de caniculă, după cum transmite Administrația Națională de Meteorologie, care a emis o atenționare cod galben de caniculă pentru mai multe zone ale țării. Mai exact, în zona joasă a județului nostru se vor semnala, în următoarele două zile, temperaturi care vor depăși pragul de 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic (ITU) va putea depăși pragul critic de 80 de unități.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

ELIT

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37…38 de grade,  luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

Cristian Radu