Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Curier Județean

Cod galben de… accidente rutiere în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

lPe DN 1, în afara localităţii Galda de Jos, L.J.E., de 23 de ani, din oraşul Gherla – Cluj, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autoturismul condus de P.A., de 47 de ani, din municipiul Braşov, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului o fată de 17 ani din Braşov, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a fost rănită uşor.
lDJ 107 B, în Sântimbru, S.T. A., de 29 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică. În urma accidentului un băiat de 4 ani, pasager în autoturism, a fost rănit uşor, suferind un traumatism cranio cerebral minor cu hematom frontal.
lPe strada Iuliu Maniu din municipiul Aiud, o femeie de 22 de ani, din Războieni, în timp ce se deplasa pe partea stângă a părţii carosabile a fost acroşată cu oglinda retrovizoare de către un autoturism al cărui şofer nu a oprit după producerea accidentului. În urma verificărilor efectuate, la 15 minute de la producerea accidentului, poliţiştii au identificat autoturismul implicat în accident şi pe şoferul acestuia, un bărbat de 63 de ani, din Aiud. Din accident a rezultat rănirea uşoară a tinerei (traumatism abdominal prin accident rutier). Aceasta a rămas sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal Aiud. Faţă de C.F., şoferul autoturismului, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infractiuni.
l R.Ş., de 42 de ani, din comuna Macea, judeţul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe sensul Alba Iulia – Zlatna, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului conducătorul auto precum şi o femeie de 40 de ani din Zlatna şi fiica acestei în vârstă de 13 ani, pasagere în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare. Au fost transportate cu ambulanţa la spitalul din Alba Iulia unde le-au fost acordate îngrijiri medicale.
lPe D.J. 107, între localităţile Lunca Târnavei şi Sâncel, P.D.N., de 20 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea o autoutilitară în direcţia Blaj – Târnăveni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă uşoară la dreapta a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat de 34 de ani, din Blaj. În urma accidentului un bărbat de 29 de ani, din Blaj, pasager în cea de-a doua autoutilitară, a fost rănit, fiind transportat la spitalul din Blaj unde a fost diagnosticat cu „traumatism genunchi şi gambă stânga, fără leziuni osoase”.
lS.C.I., de 25 de ani, din comuna Sohodol, în timp ce conducea un moped pe DJ.750 A dinspre Câmpeni spre Sohodol, într-o curbă spre stânga, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 34 de ani, din Câmpeni. Din accident a rezultat rănirea mopedistului care a fost transportat la spitalul din Câmpeni unde a fost diagnosticat cu „fractură femur drept”.
lUn alt mopedist a fost rănit sâmbătă seara într-un accident produs în Alba Iulia, la bariera CFR din capătul străzii Mărăşeşti, la ieşirea pe centura ocolitoare a municipiului. Acesta a intrat în coliziune cu un autoturism.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe durata minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 12 – 15 august 2022, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune tip BLITZ ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, fiind vizat atât mediul urban câr și mediul rural.

Elit - Gustul Desăvârșit

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

În această perioadă au fost aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale, din care 250 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Colegiul Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia are de ce se mândri cu absolvenții săi. Unul dintre aceștia, Ana-Cristina Geică, a terminat Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța ca șef de promoție.

„Cu prilejul Zilei Marinei Române, vă prezentăm șefa promoției „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, aspirant inginer (Ma.) Ana-Cristina Geică.

Absolventă a Colegiului Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, studenta a simțit o atracție față de Academia Navală încă din clasa a XI-a, după excursia cu clasa la toate academiile din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cum au fost acești patru ani pentru tine? „Clișeic vorbind, au fost 4 ani ca 4 clipe, dar revenind ușor în realitate, au fost 4 ani în care mi-am oțelit mintea, brațul și inima pentru a deveni ofițerul care îmi place să cred că sunt astăzi: unul competent, pregătit și gata de acțiune alături de camarazii săi.”

Care a fost cel mai frumos moment pe care ți-l amintești din timpul Academiei? „Din fericire, momentele frumoase cântăresc mai mult în amintirile mele și nu mi s-ar părea corect să arăt cu degetul către unul anume și să îl numesc <<cel mai frumos>>, așa că voi alege un moment oarecare din multele avute. Cel mai recent este reprezentat de înaintarea în primul grad de ofițer. A fost un moment plin de emoție, deoarece am fost alături de colegii mei cu care am împărțit și bune și rele timp de 4 ani, iar pe această cale aș dori să le mulțumesc lor pentru cele mai frumoase amintiri pe care le am și să le urez clasicul <<Bun cart înainte>>”

Care a fost cel mai dificil moment din timpul academiei? „Momente dificile nu au fost puține, dar important este că în urma acestora am devenit mai atentă și mai pregătită pentru viitor.”

Noi îi spunem felicitări pentru performanță și îi urăm mult succes!”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Festivalul „Mărie, dragă Mărie” 2022, la Vințu de Jos: Parada portului popular, muzică populară și voie bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| Festivalul „Mărie, dragă Mărie” 2022, la Vințu de Jos: Parada portului popular, muzică populară și voie bună

Ca în fiecare an, de Sfânta Maria Mare, primăria din Vinţu de Jos și Consiliul Local organizează Festivalul folcloric “Mărie, dragă Mărie”, un moment de dublă sărbătoare pentru comunitatea locală.

Cetățenii comunei Vinţu de Jos și nu numai s-a strâns, marți, 15 august, de Sfânta Maria Mare, în Parcul din centrul comunei, pentru a lua parte la Festivalul „Mărie dragă Mărie”. Oamenii, îmbrăcaţi unii în costum popular, alţii în haine de sărbătoare au venit cu mic, cu mare pentru a lua parte la marea sărbătoare a comunităţii, pentru a se veseli şi pentru a aduce în actualitate vechile tradiţii.

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria pe care le poți transmite celor care își sărbătoresc onomastica.

Elit - Gustul Desăvârșit

Începând cu ora 12.00, a avut loc parada portului popular, după care locuitorii comunei și toți cei care iubesc muzica populară au fost așteptați să petreacă în parcul din centrul comunei alături de invitați.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

Potrivit organizatorilor, în cadrul spectacolului artistic, ajuns în acest an la cea de-a XIX-a ediție, vor evolua soliști vocali și orchestre folclorice de renume:

Ansamblul „Vințana”- Vințu De Jos
Ansamblul „Dor Teiușan”- Teiuș
Ansamblul „Plaișorul’- Săliștea
Ansamblul „Tradiții Uiorene” – Ocna Mureș
Ansamblul „Banu Mihalcea” – Mihalț
Ansamblul „Fântânița De Piatră” – Șpring
Tudor Limbean
Ioan Chirilă
Robert Maier
Eugen Mihășan
Sorin Ciucurescu
Andreea Ignat
Larisa Săndescu
Florina Groza
Elena Sunzuiană
Maria Georgiana Julescu
George Drăgan
Ghiță Trăscăian- Daria Jurjiu și Ardeal Express
Mirela Merlaș și Ardeal Music
Iustina Șpan
Ancuța Matei Olar
Simi Deac Șl Geanina Loredana Buzan Denisa
Nicușor Balu cu Contrast Band

De la ora 21.30 tinerii se vor putea bucura de o discotecă în aer liber, iar de la ora 22.00, cerul va fi luminat de focuri de artificii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare