Rămâi conectat

Actualitate

CNCAV susține că NU există CAUZALITATE între vaccin și moartea bărbatului din Gorj. Valeriu Gheorghță ”a reieșit că avea antecedente de infarct miocardic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
În ciuda afirmațiilor directorului DSP Gorj, Narcis Stoian, cum că bărbatul ar fi fost vaccinat cu AstraZeneca din ”lotul-problema”, medicii legişti nu au stabilit o legătură între administrarea serului şi cauza morţii. Acest lucru a fost menţionat şi de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a declarat că bărbatul decedat în Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacții adverse de natură trombotică, a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces.

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente”, a spus Gheorghiță.

Coordonatorul CVCAV precizează că s-a făcut o analiză în cazul a peste 10 milioane de persoane vaccinate și s-a constatat că numărul acestor evenimente trombotice sunt fără nicio legătura cu vaccinarea, raportul urmând să fie înaintat către Agenția Europeană a Medicamentului și, probabil chiar vineri, EMA ca avea o nouă ședință în care să prezinte concluziile.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că decizia de punere în carantină a dozelor nefolosite din lotul ABV 2856 a fost una „de maximă precauție”.

„(Decizia – n.r.) a fost declanșată în urma semnalelor din Italia, fără să existe un fundament științific în acest moment. Am decis că este cel mai prudent până la clarificarea acestor concluzii, să nu existe nici cea mai mica suspiciune sau temere în spațiul public și în rândul populației care dorește să se vaccineze vizavi de acest tip de lot. Din punct de vedere științific și medical nu avem un fundamente la acest moment”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai spus că s-au analizat peste 10 milioane de persoane vaccinate și nu au apărut evenimente trombotice mai puțin obișnuite.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea