Rămâi conectat

Ştirea zilei

Clonaţi-l pe George Brăiloiu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Omul de afaceri George Brăiloiu, intrat recent în posesia manuscriselor valoroase care au aparţinut marelui Emil Cioran, merită, fără doar şi poate, un titlu nobiliar din partea statului român. De altfel, el va primi astăzi, în Aula Academiei Române, cea mai mare distincţie a Academiei, Meritul Academic, pentru faptul de a fi recuperat aceste manuscrise şi a le dărui statului român. Brăiloiu devine astfel, prin gestul său, dintr-un ilustru necunoscut, un mare român. Probabil un exemplu ilustrativ pentru miile de români care nu şi-au dobândit calitatea primordială de om, respectiv acei români despre care nu a auzit aproape nimeni, deşi sunt autorii unor acte de caritate absolut incredibile.
În cazul licitaţiei Cioran de la Paris, George Brăiloiu s-a substituit însuşi statului român. Un stat incapabil, ca şi guvernul boc cu „b” mic care-l conduce, să întreprindă ceva concret pentru istoria neamului. Înglodat în datorii la FMI şi alte instituţii pentru care vom cotiza ani de zile de acum încolo, guvernul actual de tristă amintire nu a catadicsit să scoată din fondul de rezerve banii cuveniţi memoriei lui Emil Cioran. Ministrul ungar al culturii române le-a spus clar românilor că nu avem bani pentru Cioran pentru că am alocat sume importante pentru recuperarea brăţărilor dacice. Halal să le fie şi să ne fie! Nu suntem în stare să ne conservăm istoria, să ne cinstim înaintaşii, să păstrăm vie cultura română, să dăinuim peste veacuri! Conduşi de boc, am devenit nişte laşi incurabili. Tocmai de aceea, în România există specimene care-l spânzură simbolic pe Avram Iancu şi nu păţesc nimic, un individ care nici măcar istoria ţării lui materne nu o cunoaşte-în caz contrar ar fi aflat că iubita marelui erou din Munţii Apuseni a fost o unguroaică neaoşă…
Din fericire pentru România, un român a putut achiziţiona, contra unei sume fabuloase, manuscrisele scoase la vânzare care i-au aparţinut marelui Cioran. George Brăiloiu trebuie nu numai felicitat şi distincţionat, ci şi clonat. Cine auzise până acum de acest om? Nimeni. Cu toate acestea, este un mare român şi un mare patriot. Un exemplu demn de urmat pentru acest guvern de incapabili, care nu dă doi bani pe istoria românilor şi nu îşi cinsteşte marile figuri.
Deputat PNL de Alba,
Călin POTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare