Rămâi conectat

Ştirea zilei

Clerul din Banat şi cel din judeţul nostru îşi dau mâna în domeniul social

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Arhiepiscopia Aradului, respectiv Mitropolia Banatului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iulia, a iniţiat şi derulează un proiect intitulat „Implicarea clerului şi a membrilor comunităţilor parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului şi al Arhiepiscopiei Alba Iulia”. Obiectivul general al acestui proiect vizează facilitarea integrării sau reintegrării persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii în următorii 2 ani, prin servicii de asistenţă şi dezvoltare a capacităţii comunităţilor parohiale ortodoxe din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş şi Timiş, de a genera şi de a implementa proiecte social-economice în scopul dezvoltării durabile şi echilibrate de reţele pentru servicii sociale. Valoarea totală a proiectului este de 4.688.200 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 4.572.200 lei iar 96.000 de lei contribuţie din partea solicitantului. Finanţarea nerambursabilă se face de la Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2001-2013, în calitate de organism intermediar al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pe Axa prioritară 6., „Promovarea incluziunii sociale”. De menţionat faptul că participarea Arhiepiscopiei de Alba Iulia la acest proiect nu este deloc întâmplătoare, ci vine ca o confirmare a nivelului de expertiză în domeniul social pe care l-a atins instituţia BOR în judeţul nostru, prin Filantropia Ortodoxă. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

După o zi plină, cu momente festive, solemne și de evocare a istoriei, cei care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia și-au dorit să se relaxeze cu mult așteptatele artificii.

Citește și: LIVE VIDEO| Spectacol grandios de artificii, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia! Mii de oameni s-au strâns pentru a privi show-ul pirotehnic din Cetate

 

Dar în oraşul în care acum 105 de ani a avut loc Unirea Transilvaniei cu România şi formarea României Mari, spectacolul de artificii s-a lăsat așteptat, începând cu mai bine de o oră mai târziu decât era anunțat în programul oficial.

Motivele pentru care artificiile au fost amâmate se pare că au fost întârzierile produse în cadrul spectacolului artistic.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase , mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare