Ziarul Unirea

Clement Negruț: Condamnarea lui Mircea Băsescu nu va afecta imagina Mișcării Populare

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, pentru trafic de influență, a lui Mircea Băsescu nu va afecta imaginea Mișcării Populare, însă va fi vârful de lance al celor care luptă împotriva lui Traian Băsescu, a spus, vineri, deputatul Clement Negruț.

Clement Negrut01”Nici nu am știut. A fost condamnat la 4 ani cu executare? Nu influențează în niciun fel (n.r. imaginea MP) pentru că nu are nicio legătură cu Mișcarea Populară. Habar n-am! Astăzi s-a întâmplat lucrul acesta? Definitivă? În primă instanță… din punctul acesta de vedere nu are ce să influențeze MP. Știu la ce vă referiți… Președintele a mai trecut printr-un moment la fel de critic când era șef de stat, iar fratele său era arestat”, a afirmat Clement Negruț.

ELIT

Președintele MP Alba spune că atacurile la formațiunea politică sunt ”din ce în ce mai vizibile și concertate”.

”Suntem un partid care spune prin vocea liderului său că luptăm împotriva corupției și că cei care au greșit să plătească. A greșit, plătește. Asta înseamnă lege într-o țară”, a mai afirmat deputatul de Alba.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial.

Sentința judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu și, ulterior, cu cea a controlului judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

S 8 ianuarie 2016 at 12:34

Ai dreptate Negrutiu, condamnarea lui Mircea Basescu, nu va afecta imaginea MP, ca nu mai are ce sa afecteze, a distrus-o Elena Udrea de tot!

MP nu PSD! 8 ianuarie 2016 at 13:34

M.Basescu nu e membru de partid, iar E.Udrea este suspendata din MP. Deci nu vedem care-i problema. In schimb, PSD-ul este condus de un condamnat penal, multi fruntasi urmand sa ajunga cat de curand la puscarie. Asta da partid de penali, cu imaginea aflata in picaj!

S 9 ianuarie 2016 at 13:07

Asta ii parerea ta, dar aici conteaza ce cred, cei care vor vota! Nu uita ca „nepotismul”, ii inca „o institutie foarte puternica”, in Romania, iar romanii „confunda neamurile” cu partidul!

pilu 8 ianuarie 2016 at 21:46

”Suntem un partid care spune prin vocea liderului său că luptăm împotriva corupției și că cei care au greșit să plătească. A greșit, plătește. Asta înseamnă lege într-o țară”.
Tot aia ati propovaduit si in campania electorala anterioara si ati facut exact pe dos. Cine dracu va mai crede.

Comentariile sunt oprite