Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negreț, președintele PMP Alba: PNL şi USR, între demagogie şi laşitate

Publicat

în

Trist dar adevărat PSD ul poate jubila,PNL şi USR dorm pe banii statului ca să folosesc un limbaj uzitat intr-o perioadă de mult uitată.                

Două partide atât de vocale, de o demagogie greu de înţeles, se dau de ceasu morţii declarativ, cum că nu mai pot de grija românilor umiliţi de PSD în 10 august, mimează o luptă continuă cu guvernul Dăncilă dar atât . Doi căţei cu dinti de lapte care latră dar nu muşcă şi când ar vrea să o facă îi trage de lanţ stăpânul de la Cotroceni.

PMP anticipa încă din 2014  că vom ajunge să fim conduşi de partid cu veleităţi totalitare . Când aşchia USL , guvernul condus de Victor Ponta ajungea la guvernare am chemat toate partidele democratice din această ţară să facem front comun , să luptăm cot la cot împotriva PSD. Bineînteles că liberali au tratat cu dispreţ iniţiativa  noastră , încă erau în tandreţuri cu ,,pretinii,, din USL, încă erau în concubinaj politic în multe zone mulţi din urmaşii Brătienilor care erau înşurubaţi la robinetele financiare guvernamentale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ceea ce spuneam atunci se adevereşte acum, PSD nu mai are limite, calcă totul în picioare , acaparează pas cu pas bastion cu  bastion tot ceeea ce înseamnă instituţii democratice într-o ţară cu o democraţie consacrată. Şi-au permis ,ceea ce este de necrezut, să-şi trântească  consecutiv propriile guverne , se sfâşie în lupte intestine fără scrupule care arată putreziciunea acestui partid, iar unii se fac că nu văd. Am semnalat la vremea respectivă fiind efectiv deranjaţi de faptul că un partid de anvergura PNL format din două partide care se vroiau mari odată, nu nominalizează premierul atunci cînd sunt invitaţi  la Cotroceni la negocieri. În aceeaşi matriţă se înscrie mai nou şi USR partidul ,,fără glie,, al tuturor şi al nimănui , care participă ,dar nu se bagă, finanţat din neant, care ar vrea tot dar să nu îşi asume nimic. Cu asemenea bărbaţi de spadă PSD este liniştit.

Anul acesta am reânoit invitaţia  făcută partidelor din opoziţie să ne aşezăm la masă să identificăm soluţiile de blocare a acestui tăvălug pesedist , credem că ultimele evenimente politice şi atacurile PSD asupra  democraţiei au generat un moment prielnic pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. Am pregătit acest document l –am prezentat celor doi parteneri, dar spre surprinderea noatră după ce în prealabil au susţinut declarativ că sunt pentru un astfel de demers acum dau dovadă de laşitate  şi nu doresc să semneze o moţiune de cenzură.Documentul acesta  arată clar că un guvern care îşi calcă în picioare la propriu  cetăţeni, care nu este în stare să gestioneze criza pestei porcine lăsând românii fără porc de Crăciun, nu mai poate rămâne la Palatul Victoria.

Era un moment prielnic, dar PNL şi USR fac jocul PSD din laşitate sau teamă , laşitate pentru că se tem să intre în luptă directă cu acest partid şi teamă pentru că  odată căzut acest guvern trebuie să fim pregătiţi să preluăm guvernarea iar unii nu sunt pregătiţi şi ceilalţi nu vor , aşa că vor gira mai departe un guvern PSD-ALDE-UDMR. Orgoliile unor pseudo lideri ai celor două partide  sunt prea mari pentru a putea să înţeleagă că este vorba de soarta noastră a tuturor românilor, PNL secondat de această dată de USR salvează din nou PSD la pachet cu Dragnea, Tăriceanu şi compania.

PMP continuă lupta, ştim că va fi greu dar tocmai acest lucru ne mobilizează , ne ambiţionează, şi nu vom renunţa. Ştim însă că nu suntem singuri ,avem lângă noi românii  care cred ca ţara noastră merită o soartă mai bună.

Lupta continuă !

 

Preşedinte PMP Alba

Negruţ Clement


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea