Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu Răcuci, PNL Alba: ”Pentru PSD respectarea legii e opțională. Dăncilă a început cu stângul”

Publicat

în

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză în termeni foarte duri disprețul pe care miniștri vechi și noi din proaspătul guvern PSD-ALDE, condus de această dată de nevinovata doamnă Dăncilă, îl au față de legile statului român. Atenție! Legile sunt în vigoare, nu sunt abrogate și nici suspendate în aplicare:

„Guvernul este puterea executivă a țării, motiv pentru care acesta pune în aplicare legile și asigură realizarea politicii interne cuprinse în legi. Nu o spun eu! O spune Constituția României și așa se întâmplă în orice țară normală. România, țara condusă peste două decenii de PSD, trăiește o situație cu totul absurdă, în care Guvernul face legi, pe bandă rulantă, în locul Parlamentului, adică dă peste noapte ordonanțe de urgență, iar tocmai Guvernul este cel care nu respectă legile aprobate de Parlament. Păi cum poate țara să funcționeze normal în aceste condiții?

Ca să înțelegem bine degringolada în care ne-a adus Dragnea și Tăriceanu, vă dau exemplul Legii nr. 263/2010, care spune cât se poate de clar faptul că anual, valoarea punctului de pensie se majorează cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. Și? Ce dacă acest lucru este scris în lege? Credeți că această prevedere legală este respectată cumva de PSD sau de cea care a fost votată, pentru a treia oară ministru al muncii, adică de doamna Olguța Vasilescu? Doamne ferește! Nicidecum!

Elit - Gustul Desăvârșit

Luni, ca membru al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților, am participat la audierea doamnei Olguța Vasilescu, care și-a dorit tare mult să fie ministru și în Guvernul Dragnea 3. Eu și colegii mei din PNL nu am avut întrebări tendențioase și nu ne-am propus să o încurcăm cumva pe doamna Vasilescu! Și noi ne dorim ca oamenii să trăiască mai bine, însă nu vrem ca românii să fie înșelați. Am întrebat-o de ce nu a majorat, de la 1 ianuarie 2018, așa cum negru pe alb spune legea, valoarea punctului de pensie. Punctul de pensie trebuia să crească cu minimum 10% de la 1 ianuarie, nu de la 1 iulie!

Și-au bătut joc de pensionari, pentru al doilea an consecutiv! Am adus în argument nu numai creșterea uluitoare a prețurilor din 2017, nu numai creșterea salariului mediu brut, ci legea. Da! Legea! Legea este cea care obligă Guvernul să majoreze pensiile cu pierderea de putere de cumpărare din ultimul an și să acorde un spor de creștere reală, dacă salariul mediu brut a crescut! I-am reproșat, ce-i drept, doamnei Vasilescu, faptul că majorarea punctului de pensie de la 1 iulie, este o majorare pe jumătate de an, mai mică decât prevede legea, care confiscă pensionarilor jumătate din creșterea prevăzută de lege și le șubrezește puterea de cumpărare.

Răspunsul doamnei Olguța Vasilescu, repetat obsesiv, a fost uluitor: ”dacă am fi respectat legea ….” sau ”nu puteam să respectăm legea” de parcă respectarea legii ar fi opțională! Eu am crezut că nu aud bine. Însă, a spus-o de atâtea ori, încât m-am lămurit că, pentru doamna Olguța Vasilescu, legea e opțională … adică o respectă când are chef!” a declarat deputatul PNL.

Claudiu Răcuci spune că deși mulți au creditat-o pe doamna Viorica Dăncilă, cu toții au știut că domnia sa nu va fi decât un simplu purtător de cuvânt al Guvernului:

„Când Parlamentul te votează prim-ministru, îți asumi! Ce și-a asumat doamna Dăncilă? Nimic! Doar ce i-a servit domnul Dragnea. M-aș fi așteptat deja ca după prestația jalnică și de dispreț față de lege pe care a avut-o ministrul muncii la Comisia de muncă, doamna Dăncilă ar fi trebuit deja să o avertizeze pe Olguța Vasilescu sau chiar să o înlocuiască. Numai că nu poate! Doamna Dăncilă ar fi trebuit să fie prima care să-i spună Olguței Vasilescu că respectarea legii este obligatorie. Însă, noul prim-ministru va face numai ceea ce i se va da voie, iar miniștri ca Olguța Vasilescu sau Paul Stănescu nici nu o să o bage în seamă.

Mai mult decât atât, și PSD și doamna Vasilescu tot încearcă să acrediteze falsa idee că ei majorează pensiile, că majorarea punctului de pensie este un act de generozitate din parte PSD. Fals și minciună! Dreptul pensionarilor la majorarea anuală a pensiei, de 1 ianuarie, este consacrat de lege. Acest drept nu are cum să fie la cheremul doamnei Vasilescu sau a domnului Dragnea! Până când în România legea nu va fi respectată cu sfințenie, chiar să nu așteptăm ca lucrurile bune să se întâmple!” a mai adăugat deputatul Claudiu Răcuci.

Biroul de presă al deputatului PNL Claudiu-Vasile RĂCUCI


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare