Rămâi conectat

Actualitate

Clădirile monumente istorice, muzeele și casele memoriale vor fi scutite de impozit. Klaus Iohannis a promulgat legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 3 noiembrie, actul normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care prevede scutirea de la plata impozitelor pentru clădirile monumente istorice.

Conform legii, vor fi scutite de la plata impozitelor clădirile și suprafețele de teren aferente care sunt clasate drept monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de proprietar, și care au fațada stradală și principală renovată sau reabilitată, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice.

În cazul clădirilor de acest tip care nu au fațada renovată, consiliile locale vor putea decide scutirea de impozit, în funcție de situația bugetului.

De asemenea, consiliile locale vor putea decide și reducerea impozitului pe suprafețele neconstruite ale terenurilor în regim de monumente istorice, în funcție de suprafața afectată și de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziția publicului pentru vizitare.

Propunerea legislativă de modificare a Codului fiscal a fost inițiată de deputații UDMR Kelemen Hunor și Marton Arpad.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea