CL Alba Iulia, darnic la finanțarea distracției și zgârcit la finanțarea proiectelor educaționale

Consilierii locali din Alba Iulia au respins astăzi cererea de finanțare, cu 15.000 de lei pentru un an,  a programului YouthBank ce încurajează implicarea liceenilor în viața comunității, derulat de Fundația Comunitară Alba, însă au votat fără rezerve acordarea sumei de 20.000 de lei pentru organizarea ”Balurilor Bobocilor”.

Precizăm că deși a fost considerat lipsit de importanță de aleșii locali, programul YouthBank a fost desemnat ”Cel mai bun proiect educațional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educație 2010, în anul 2011 a primit premiul II la categoria ”Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societății Civile și în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul III la categoria ”Comportament Civic și participare publică”.

ELIT

Fundația Comunitară Alba dorea să aloce pentru susținerea programului pentru următorul an 30.200 de lei, din care 20.000 de lei pentru finanțarea proiectelor de liceu din municipiul Alba Iulia, suma solicitată Consiliului Local fiind pentru susținerea administrativă a programului și a echipei formate din minimum 15 liceeni și un coordonator.

O altă solicitare – alocarea sumei de 20.000 pentru organizarea Balurilor Bobocilor nu a avut probleme să fie aprobată, ceea ce arată că și pe timp de criză pentru distracție se găsesc cu cu ușurință bani. Va fi interesant de urmărit dacă la aceste evenimente, în mijlocul sutelor de tineri, se vor afla și politicienii, pentru că, să nu uităm, este an electoral iar majoritatea balurilor sunt organizate chiar în perioada campaniei electorale.

Foto: echipa YouthBank Alba Iulia (arhiva)

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

cristina 24 octombrie 2012 at 3:01

Este jenant acest vot!! Programul YouthBank si-a dovedit seriozitatea si eficacitatea de cativa ani incoace, stimuland liceenii valorosi sa porneasca mici afaceri/proiecte impreuna cu colegii lor. La Balurile Bobocilor liceeni minori se imbuiba in alcool si etnobotanice si se depraveaza dupa aceea de nu mai stiu nimic a doua zi, ce distractie, ce misto! Cum poate sa finanteze CL asa ceva iar un proiect ca si YouthBank , cu o suma atat de mica ceruta, sa fie respins? Asa sprijiniti dumneavoastra educatia, domnilor consilieri? Sau aveti ceva copii boboci care v-au convins ca au nevoie saracii de bani, tocmai cand nu stiati de unde a mai culegeti niste alegatori?!!!

dolfi 24 octombrie 2012 at 8:15

nu conteaza… distractia sub forma de „circ” este infuzata de la varste fragede impreuna cu alte activitati desuete si inutile de catre „stapani” pentru a obtine un cetatean democratic, care sa nu gandeasca si sa voteze cu cel care face circul mai fain.
Educatia nu e la moda si e periculoasa! Foarte periculoasa pentru ca poate scoate viitorii sclavi din letargie si mai grav ii poate face sa gandeasca!

Cetateanul 24 octombrie 2012 at 13:24

Bine le-au facut.Poate unii nu stiu,dar Fundatia Comunitara Alba are in spate o mare istorie de partid si partizanatpolitic. Fondurile furate din bani publici pe perioada anilor cred ca a determinat Primaria Alba Iulia sa ia masuri! Nu pot decat sa felicit Primaria Alba Iulia, Mircea Hava a dovedit astfel ca nu este un infractor si ca nu spala banii prin fundatiile pdl-iste.

Rusine FCA 24 octombrie 2012 at 14:24

Rusine celor de la Fundatia Comunitara Alba ca dupa 2 ani in care Primaria a crezut in ei, acum vin sa o huleasca pentru ca nu le-a mai dat bani. Asta fac oamenii fara onoare.
Si frumos va sade ca v-ati legat de Balul Bobocilor care exista dinaintea YouthBank si e un lucru de care toti elevii se bucura de cand e lumea.

Un cititor 24 octombrie 2012 at 20:48

@CEL DE DINAINTE

Cred ca nu ai citit articolul, altfel nu-mi explic de ce zici de primarie cand e vorba in articol, cap coada, de consiliul local.

Nu vad nici o problema ca consiliul local sa sustina si balurile si youtbank, amandoua sunt chestii pt liceeni, la baluri se distreaza si la youtbank invata ceva fain.

Incredibil 27 octombrie 2012 at 17:27

Cat de penibil trebuie sa fi sa te plangi in ziar ca Primaria nu te mai ajuta?! Penibilitatea si tupeismul tipului aluia, Florin Sava e nemarginit. Cu astfel de oameni in oras si cu astfel de ONG-uri, mi-e rusine ca sunt albaiulian!

Comentariile sunt oprite