Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ciucă vrea măsuri urgente pentru fermierii români. Pe cine pune presiune

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ciucă vrea măsuri urgente pentru fermierii români. Pe cine pune presiune

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a cerut, la întâlnirea de vineri de la Palatul Victoria, ministrului Agriculturii Petre Daea, măsuri urgente pentru a sprijini fermierii români.


Premierul României a solicitat soluţii urgente la problemele cu care se confruntă fermierii şi procesatorii, semnalate inclusiv în discuţiile purtate joi de şeful Executivului cu reprezentanţii sectorului de profil, arată informarea de presă a Guvernului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit sursei citate, principalele măsuri trebuie să vizeze o relaţie corectă între producătorii, procesatorii agricoli şi lanţurile de retail, dar şi facilitarea exporturilor din domeniul produselor agricole, în perspectiva echilibrării balanţei comerciale.

Proteste ale fermierilor
Fermierii din întreaga ţară protestează, vineri, nemulţumiţi de „soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”.

Ministrul Agrilcuturii Petre Daea a declarat vineri, după întâlnirea cu fermierii care protestează în Capitală, că a fost publicat pe site-ul ministerului actul normativ care stabileşte modul de acordare a banilor de la Comisia Europeană, cei 10 milioane de euro, care au fost dublaţi de la bugetul de stat.

El a precizat că aceste sume se vor da numai fermierilor care au cereale pe stoc la 1 februarie şi nu se dă niciun cent pentru comercianţii de cereale. Ministrul a dat asigurări că banii vor ajunge la fermieri în 29 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea