Rămâi conectat

Actualitate

Ciserom Sebeș produce 10 milioane de perechi de șosete, iar 30% iau drumul exportului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Producătorul de ciorapi Ciserom din Sebeş, judeţul Alba, o companie cu o istorie de peste 90 de ani, a obţinut anul trecut afaceri de 22,8 milioane de lei, în scădere cu circa 3% comparativ cu 2016, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Povestea companiei a început în anul 1927 când germanul Gustav Bahner a înfiinţat în Sebeş fabrica de ciorapi şi tricotaje. Având conducere germană şi aproximativ 150 muncitori, a reuşit într-un timp foarte scurt să se extindă şi să realizeze lunar o producţie de 210.000 de perechi de ciorapi. În anul 1944 fabrica de la Sebeş trece în patrimoniul statului continuând însă, producţia de şosete şi textile, atât pentru ţara noastră, cât şi pentru străinătate“, spune Dana Manolache, manager de vânzări în cadrul Ciserom.

Ea adaugă că între anii 1954 şi 1974, firma a beneficiat de fonduri de investiţii care s-au concretizat în utilaje şi tehnologii noi, crescând  capacitatea de producţie de 40 de ori, cu deşase ori mai mulţi angajaţi. În anul 1990 fabrica îşi schimbă numele din Ciorapi-Sebeş-România în Ciserom. Un nou rebranding a avut loc în 2012.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea