Ciprian Selagea, căpitanul “alb-negrilor” nu se teme de duelul cu Naţional Sebiş | “Jucăm pentru Unirea Alba Iulia şi vrem să repetăm victoria din tur”

AFC Unirea 1924 Alba Iulia are parte de o partidă dificilă în etapa a 19-a a Seriei a 4-a din eşalonul terţ, la Galtiu poposind Naţional Sebiş, ocupanta locului secund şi pretendentă la promovare.

Chiar dacă arădenii par favoriţi, prin prisma poziţiilor din clasament, Ciprian Selagea, căpitanul “alb-negrilor” consideră că echipa din Cetatea Marii Uniri poate realiza supriza, la fel ca şi în tur, când uniriştii au învins cu 1-0 la Sebiş, reuşită F. Morar, furnizând “bomba” campionatului. “Ne aşteaptă un meci foarte important şi dificil, împotriva uneia dintre primele clasate. Noi suntem motivaţi şi în acelaşi timp conectaţi la miza partidei şi vrem să continuăm pe linia ascendentă. Moralul este bun şi ne dorim să ne bucurăm la final pentru încă trei puncte“, a spus Selagea, cel mai important echipier al formaţiei conduse de Adorian Himcinschi.

Nu ne interesează lupta din vârful ierarhiei, sau faptul că putem ajuta alte contracandidate ale Sebişului. Suntem Unirea Alba Iulia şi se propune să câştigăm, pentru a-i dedica succesul lui Bodgan Goguţa, coechiperul nostru, accidentat din păcate. Cu siguranţă adversarii vor veni montaţi şi vor încerca să-şi ia revanşa pentru ce s-a întâmplat în tur, dar noi nu ne temem“, a mai spus Selagea.

În vârstă de 27 de ani, Selagea este un jucător determinant pentru tânăra echipă uniristă, acesta având experienţă la nivel superior, unde a trecut pe la echipe precum FC Bihor, Rapid Bucureşti şi Olimpia Satu Mare, dar şi 14 partide în Liga 1 cu Unirea Alba Iulia, alături de Gicu Grozav, Călin Cristea sau Nicolae Stanciu.

*Căpitanul, al doilea golgheter al Unirii: “Nici nu concep să vorbim de retrogradare”

Selagea este placa turnantă a jocului Unirii Alba Iulia, liderul din teren şi din vestiar, acesta revenind în vară din Anglia pentru a pune umărul la renaşterea echipei sale de suflet, cu care a promovat în 2009 în Liga 1. “Cipri” este al doilea golgheter al Unirii, cu 4 reuşite în acest sezon, după S. Culda – ce a punctat în 5 rânduri, iar în retur a marcat două etape la rând, cu Poli Timişoara 2 (lovitură liberă) şi Pandurii Tg. Jiu 2 (a transformat penalty-ul decisiv). “Sper să marchez iar şi să fie o reuşită care să aducă un rezultat pozitiv. Nici nu vrem să vorbim despre retrogradare, nu concep aşa ceva, nu există. Am trăit un sentiment umilitor când am fost «lanternă roşie» două runde, mi-a ajuns cât am suferit“, a concluzionat Selegea.

Unirea Alba Iulia vine două două victorii consecutive, premieră în acest sezon, însă acuză probleme de lot înaintea meciului cu Naţional Sebiş. B. Stef este suspendat, Goguţa a suferit o ruptură de ligamente, iar Ioani, N. Rus şi Davidaş au probleme medicale, pregătindu-se la intensitate redusă.

 

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...