Rămâi conectat

Actualitate

Ciobanii vând carnea de miel cu 22 – 25 de lei kilogramul și mieii în viu cu 10 lei pe kilogram. Cererea externă ar putea majora preţurile de Paşte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mieiÎn această perioadă, ciobanii vând carnea de miel cu prețuri cuprinse între 22 și 25 de lei pe kilogram și mieii în viu cu 10 lei pe kilogram, dar nu exclud o scumpire cu 20% față de prețul actual, în apropierea Paștelui, pe fondul creșterii cererii externe pentru mieii românești, în Italia și Grecia.

“Mieii românești nu vor lipsi de pe piață în această perioadă, iar prețurile variază între 22 și 25 lei pe kilogram la carne, în timp ce mieii în viu au acum un preț de 10 lei pe kilogram.

Este posibil ca înainte de Paște să ajungă la 12-13 lei kilogramul în viu și poate la 30 de lei kilogramul de carne, însă depinde mult și de cererea de pe piața externă. Acum reușim să exportăm miei mai mici în Italia, iar pe cei mai mari în Grecia. Prețurile la carne ajung și la 35 de lei pe kilogram, iar în viu la 10-12 lei”, a declarat președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis, Ioan Câmpeanu.

sursa:agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea