Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cine sunt beneficiarii creșterii salariale în sectorul public: Schimbări semnificative odată cu noua lege a salarizării

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cine sunt beneficiarii creșterii salariale în sectorul public: Schimbări semnificative odată cu noua lege a salarizării

Ministerul Muncii efectuează o analiză amănunțită pentru a identifica categoriile de bugetari care se confruntă cu dificultăți în ocuparea posturilor și pentru a evalua discrepanțele salariale dintre sectorul public și cel privat. Astfel, în anumite domenii, salariile angajaților de la stat vor cunoaște o creștere semnificativă. De exemplu, în domeniul digitalizării și IT, este evident că angajații din sectorul public câștigă mai puțin decât cei din sectorul privat.

În plus, se va introduce o ierarhizare a posturilor pe o scară de la 1 la 12, unde nivelul 1 va fi asociat cu funcții precum paznicul, în timp ce nivelul 12 se va aplica posturilor de conducere precum cel al președintelui României. Prin urmare, la nivelul 4, regăsim funcții precum polițist local sau economist, în timp ce la nivelul 7, se află funcții ca lector universitar sau profesor universitar.

Un punct esențial este faptul că niciun salariu din sectorul public nu va depăși remunerația președintelui. Noua lege a salarizării unitare va aborda inechitățile din sistem, în special în administrațiile locale, unde angajații cu aceleași funcții primesc salarii diferite în funcție de primăria sau consiliul județean unde lucrează. De asemenea, sporurile vor fi limitate la 20%, vor fi eliminate cele peste 50 de sporuri existente în sistemul bugetar, iar este important de menționat că niciun salariu nu va depăși nivelul de remunerație al președintelui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea