Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cine este ofițerul albaiulian ce va da onorul președintelui Klaus Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018 la Centenarul Marii Uniri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un ofițer albaiulian care are la activ 3 misiuni în Afganistan și 2 medalii NATO va da onorul președintelui Klaus Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018 la Centenarul Marii Uniri!

Comandantul gărzii care va da onorul președintelui Klaus Iohannis pe data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, va fi colonelul Nicolae – Gabriel Oros, care va fi și locțiitorul paradei sau ceremonialului militar cu trupe și mijloace tehnice.

Ofițerul, în vârstă de 47 de ani, s-a născut la Alba Iulia și a urmat cursurile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din orașul natal, promoția 1989.

Citește și: program de 1 Decembrie, la Alba Iulia

În 1992 a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” – arma Infanterie, specialitatea Vânători de Munte. Este licențiat în managementul organizației (2008) și masterand în managementul capabilităților organizaționale (2012) la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, plus master de comandă în științe militare și informații (2013).

A urmat și cursurile Facultății de Construcții Mașini (TCM) a Universității Tehnice Cluj-Napoca și studii de masterat în management în administrație, instituții de credit și societăți comerciale la Facultatea de Științe Economice a Universității „Bogdan Vodă” Cluj-Napoca. De-a lungul carierei militare a ocupat diverse funcții la Brigada 5 Vânători de Munte „Avram Iancu” Alba Iulia, devenind din 2014 comandant al Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău.

Începând din 2016 a ocupat mai multe funcții în structura de comandă a comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, în prezent fiind locțiitor al șefului de Stat Major pentru sprijin.

Citește și: paradă militară de 1 Decembrie, la Alba Iulia

A îndeplinit cu succes 3 misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan, fiind decorat cu mai multe ordine, medalii și embleme naționale și străine, cele mai importante fiind Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler; două Medalii NATO, Emblemele de Onoare ale Statului Major General, Forțelor Terestre și Logisticii și Emblemele de Merit „În Serviciul Armatei României”, cls. a II-a și „Acțiuni umanitare”, cls. a III-a.

Garda de onoare pe care o va comanda col. Nicolae Oros va fi formată din 18 infanteriști ai Batalionului 811 „Dragonii Transilvani” Dej, 18 geniști de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia și 18 artileriști de la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” Turda, plus 19 componenți ai Fanfarei Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să sosească la Alba Iulia, pe data de 1 decembrie 2018, pentru a participa în jurul orei 15.00 la inaugurarea Monumentului Unității Naționale și la depunerile de coroane la acesta, de Centenarul Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea