Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cinci reacții ADVERSE minore și o singură pierdere de vaccin, în județul Alba, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID. Câte doze au mai rămas

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinarea anti-COVID continuă în județul Alba, iar până acum, un procent de 40% din personalul medical din cele nouă spitale din județ au beneficiat de acest ser.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de DSP Alba, de la debutul în 4 ianuarie 2021 a campaniei de vaccinare anti-COVID și până la acest moment județul Alba a solicitat și primit în total 2220 de doze de vaccin marca Pfizer, din care s-au efectuat 2019 vaccinări, stocul actual fiind de 200 de doze.

CITEȘTE ȘI: A început campania de vaccinare anti-Covid în județul Alba. Cine sunt primele cadre medicale care vor primi doza

A fost raportată o singură pierde de vaccin (adică o singură doză irosită) și 5 reacții adverse minore (ex. cefalee, alergii locale). În medie, până acum s-a vaccinat 40% din personalul medical aferent celor 9 spitale din județul Alba.

Printre principalele motive pentru care procentul de vaccinări nu este mai crescut în rândul personalului medical se numără: contraindicații medicale (alergii, gravide); nu au trecut suficiente zile de la vindecare după pozitivare cu virusul Sars-Cov2 ,vaccinare anti-gripală recentă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea