Rămâi conectat

Politică Administrație

Cinci nume confirmate de miniștri din viitorul Guvern Cioloș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul desemnat Dacian Cioloș a definitivat lista cu miniștri, iar câteva nume sunt deja cunoscute. Primul dintre ele este cel al lui Achim Irimescu, pentru Ministerul Agriculturii. Irimescu a fost secretar de stat, între anii 2012-2014, în cadrul ministerului pe care il va conduce. Acum este ministru-consilier în cadrul Reprezentanței Permanente a României de la Bruxelles și șef al departamentului de agricultură.

dacian-ciolosO a doua confirmare a venit pentru Ministerul Mediului. Potrivit stiripesurse.ro acest portofoliu îi va parveni lui Dragoș Bucurenci. Potrivit CV-ului postat pe blogul personal, Bucurenci este consultant și trainer în comunicare, activist civic și jurnalist. A lucrat pentru numeroase organizații non-profit, printre care Salvați Copiii, British Council, Salvați Delta sau MaiMultVerde.

Cel mai probabil un loc în noul Executiv va ocupa și Aura Răducu. Sursele spun că ea este agreată pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene. Răducu este manager principal la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Se pare că zvonurile conform cărora Dudu Ionescu va conduce Ministerul de Interne (păstorit până la începutul săptămânii de Gabriel Oprea), sunt adevarate. Ionescu este actualmente consilier al președintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională. El a mai condus portofoliul Internelor în perioada Convenției Democrate (21 ianuarie 1999 – 28 decembrie 2000). În 2003, Dudu Ionescu s-a înscris în PUR, partidul lui Dan Voiculescu, în care a stat 2 ani.

Cât despre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – cel condus de Dragnea până la condamnarea sa în prima instanță în dosarul Refrendumului, și predat apoi apropiatei sale, Sevil Shhaideh – acesta va fi preluat de Vasile Dâncu, fost membru al PSD. Dâncu nu mai este de ani buni în structurile de conducere ale partidului, însă a ramas în continuare membru simplu. El s-a concentrat pe Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) pe care îl conduce.

Totodată, sursele citate au declarat că niciunul dintre actualii miniștri nu vor rămane în noul Guvern iar portofoliile pe care se poartă negocierile cele mai aprinse sunt Finanțele și Justiția. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea