Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cinci elevi din Alba Iulia, de la Colegiul HCC și Militar, într-un schimb de experiență în Calabria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 24 mai-2 iunie a.c., elevii Alexandru Bodea şi Robert Motogan din colegiului militar albaiulian, alături de alţi trei elevi de la Colegiul Naţional ,,Horea, Cloşca şi Crişan” şi însoţiţi de către domnul Ovidiu Boc în calitate de delegat-reprezentant al Primăriei municipiului Alba Iulia, au participat la schimbul de experienţă în cadrul Proiectului „‘Un mediu durabil pentru dezvoltarea zonelor rurale” din Sersale Calabria.

În timpul întâlnirii, organizația italiană a găzduit 18 tineri (cu vârsta între 18-30 ani) și liderii de echipă (fără limită de vârstă). Ei au lucrat împreună pe teme precum mediu – antreprenoriat, cu scopul de a promova schimbul de idei din diferite culturi pentru a construi acțiuni de conștientizare a mediului și a biodiversității.

Proiectul și-a propus să încurajeze angajamentul tinerilor față de mediul înconjurător, prin intermediul atelierelor de creație și de follow-up privind managementul, promovarea și cetățenia activă a rezervației naturale ‘Valli Cupe’ din teritoriul gazdă. Situl natural a contribuit, în ultimii ani, la ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și la dezvoltarea rurală a întregului teritoriu.

Experienţa din Sersale s-a bazat pe activităţi practic-aplicative, cunoştinţele acumulate ţinând de domeniul botanicii şi biogeografiei. Acţiunile desfăşurate în sudul Italiei au avut un puternic caracter activ, cadrul natural fiind prezent permanent pe parcursul interacţiunii dintre participanţii la proiect, de la drumeţiile către principalele atracţii, precum cascadele Camponare, Infermo, Allore şi Crodio, diferite porţiuni ale canionului din Valli Cupe, unde am intrat în contact cu plante coloranţi, bază pentru producerea cafelei sau tratament pentru muşcături de animale şi insecte, precum şi pentru diverse răni produse mecanic. Serile culturale au completat proiectul, constituind un bun prilej de socializare între români, italieni, estonieni şi bulgari, o integrare a valorilor europene la nivel de echipă. Schimbul de experinţă a fost o provocare, atât prin activităţile propuse, cât şi prin multiculturalitatea participanţilor.

Proiectul a fost declarat finanțabil de către Uniunea Europeană prin  programul ERASMUS +, KA1 – Learning Mobility of Individuals, Youth mobility, în cadrul căruia Municipiul Alba Iulia este partener alături de organizația coordonatoare menționată mai sus.

 Mulţumim tuturor colaboratorilor pentru aceste oportunităţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea