Rămâi conectat

Sport

CIL Blaj, pledoarie pentru fotbal: gruparea din “Mica Romă” vrea să încheie pe teren campionatul Ligii a 4-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Clasată pe poziția a 7-a a ierarhiei Ligii a 4-a în momentul întreruperii campionatului, CIL Blaj nădăjduiește să poată reveni pe teren în cursul lunii următoare, deși nu este sigură că va fi inclusă de AJF Alba în presupusul play-off pentru încheierea stagiunii.

Echipa din “Mica Romă” a strâns 27 de puncte, fiind la egalitate cu Inter Unirea, echipa situată pe locul al șaselea, însă este dezavantajată de rezultatele directe (2-5 și 1-0). “Noi am vrea să se joace tot campionatul, toate etapele rămase, pentru că ne este dor de fotbal. Chiar și în ritmul unor trei jocuri săptămânale, iar cine nu poate participa să piardă 0-3, la <<masa verde>>, fără alte sancțiuni. Pe perioada de pauză, jucătorii au fost în vacanță, fără niciun ban. De altfel, la noi se plătește în funcție de câte jocuri disputăm și cât de mult evoluezi”, a transmis Augustin Damian, președintele grupării blăjene.

*Șase jocuri fără eșec!

Întreruperea sezonului a prins-o pe CIL Blaj într-un moment excelent, echipa condusă de Septimiu Boancăș având șase jocuri consecutive fără înfrângere, cu 5 victorii și o remiză. Ultimul eșec a fost înregistrat la începutul lunii noiembrie, în etapa a 11-a, 0-3 în fieful liderului CS Ocna Mureș, urmat de o serie remarcabilă: 5-2 cu Viitorul Vama Seacă, 3-2 la Stremț cu Voința (locul al treilea), 1-0 cu Olimpia Aiud, 2-1 în deplasare cu Performanța Ighiu (poziția a 4-a), 1-1 la Galtiu cu Viitorul Sântimbru (în prima rundă a returului) și 1-0 pe teren propriu cu Inter Unirea (8 martie, ultimul meci disputat în acest an). Însă CIL Blaj mai trebuie să aștepte o decizie dinspre AJF Alba în privința formei de reluare a campionatului, totul depinzând de deciziile ce vor fi luate la nivel național în privința măsurilor. “Dacă sunt condiții foarte stricte, nu știu cine le poate respecta, cu toate că stadioanele din județ sunt majoritatea în regulă. Depinde din ce dată avem voie să ne pregătim normal, de când primim <<OK>>-ul de la autorități”, a spus Augustin Damian.

*Susțin play-off-ul fără înjumătățire

Așa cum am anunțat în materiale publicate în această perioadă, 9 dintre echipe au fost pentru înghețarea campionatului, exprimându-și opinia prin intermediul chestionarelor consultative primite de la AJF Alba. De asemenea, forul organizează activitatea fotbalistică la nivel de amatori din jdeț ia în calcul aplicarea unui sistem play-off, cu primele șase clasate și înjumătățirea punctelor, după modelul implementat de FRF la nivelul Ligii a 2-a. “Campionatul este format din 15 echipe, toate au dreptul să decidă. Din punctul meu de vedere mi-aș dori un sistem play-off cu 8 echipe, dar fără înjumătățirea punctelor. Echipa care ne va reprezenta la barajul de promovare trebuie să fie pregătită, să aibă meciuri <<în picioare>>, cine este cea mai bună să participe la baraj. Nu am niciun interes în chestiunea luptei la vârf, dar CS Ocna Mureș și-a câștigat punctele pe teren și ar fi dezavantajată, raportat la contracandidatele CS Universitatea Alba Iulia sau Performanța Ighiu”, a încheiat oficialul CIL-ului, în speranța că nu va aștepta toamna pentru a trăi iar emoțiile unui meci de fotbal.

Sursa foto: CS Ocna Mureș (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea