CIL Blaj, pledoarie pentru fotbal: gruparea din “Mica Romă” vrea să încheie pe teren campionatul Ligii a 4-a

Clasată pe poziția a 7-a a ierarhiei Ligii a 4-a în momentul întreruperii campionatului, CIL Blaj nădăjduiește să poată reveni pe teren în cursul lunii următoare, deși nu este sigură că va fi inclusă de AJF Alba în presupusul play-off pentru încheierea stagiunii.

Echipa din “Mica Romă” a strâns 27 de puncte, fiind la egalitate cu Inter Unirea, echipa situată pe locul al șaselea, însă este dezavantajată de rezultatele directe (2-5 și 1-0). “Noi am vrea să se joace tot campionatul, toate etapele rămase, pentru că ne este dor de fotbal. Chiar și în ritmul unor trei jocuri săptămânale, iar cine nu poate participa să piardă 0-3, la <<masa verde>>, fără alte sancțiuni. Pe perioada de pauză, jucătorii au fost în vacanță, fără niciun ban. De altfel, la noi se plătește în funcție de câte jocuri disputăm și cât de mult evoluezi”, a transmis Augustin Damian, președintele grupării blăjene.

ELIT

*Șase jocuri fără eșec!

Întreruperea sezonului a prins-o pe CIL Blaj într-un moment excelent, echipa condusă de Septimiu Boancăș având șase jocuri consecutive fără înfrângere, cu 5 victorii și o remiză. Ultimul eșec a fost înregistrat la începutul lunii noiembrie, în etapa a 11-a, 0-3 în fieful liderului CS Ocna Mureș, urmat de o serie remarcabilă: 5-2 cu Viitorul Vama Seacă, 3-2 la Stremț cu Voința (locul al treilea), 1-0 cu Olimpia Aiud, 2-1 în deplasare cu Performanța Ighiu (poziția a 4-a), 1-1 la Galtiu cu Viitorul Sântimbru (în prima rundă a returului) și 1-0 pe teren propriu cu Inter Unirea (8 martie, ultimul meci disputat în acest an). Însă CIL Blaj mai trebuie să aștepte o decizie dinspre AJF Alba în privința formei de reluare a campionatului, totul depinzând de deciziile ce vor fi luate la nivel național în privința măsurilor. “Dacă sunt condiții foarte stricte, nu știu cine le poate respecta, cu toate că stadioanele din județ sunt majoritatea în regulă. Depinde din ce dată avem voie să ne pregătim normal, de când primim <<OK>>-ul de la autorități”, a spus Augustin Damian.

*Susțin play-off-ul fără înjumătățire

Așa cum am anunțat în materiale publicate în această perioadă, 9 dintre echipe au fost pentru înghețarea campionatului, exprimându-și opinia prin intermediul chestionarelor consultative primite de la AJF Alba. De asemenea, forul organizează activitatea fotbalistică la nivel de amatori din jdeț ia în calcul aplicarea unui sistem play-off, cu primele șase clasate și înjumătățirea punctelor, după modelul implementat de FRF la nivelul Ligii a 2-a. “Campionatul este format din 15 echipe, toate au dreptul să decidă. Din punctul meu de vedere mi-aș dori un sistem play-off cu 8 echipe, dar fără înjumătățirea punctelor. Echipa care ne va reprezenta la barajul de promovare trebuie să fie pregătită, să aibă meciuri <<în picioare>>, cine este cea mai bună să participe la baraj. Nu am niciun interes în chestiunea luptei la vârf, dar CS Ocna Mureș și-a câștigat punctele pe teren și ar fi dezavantajată, raportat la contracandidatele CS Universitatea Alba Iulia sau Performanța Ighiu”, a încheiat oficialul CIL-ului, în speranța că nu va aștepta toamna pentru a trăi iar emoțiile unui meci de fotbal.

Mihail David - 2020

Sursa foto: CS Ocna Mureș (facebook)

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...