Rămâi conectat

Ştirea zilei

Chiriașii nemulțumiți din apartamentele ANL de pe strada Detunata fac demersuri la constructor, via Primăria Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Chiriașii din locuinţele ANL din ansamblul de blocuri de pe strada Detunata din municipiul Alba Iulia s-au reunit ieri în cadrul unei ședințe la care a participat și consilierul local PNL Rareș Buglea, pentru a găsi o soluție la problemele preluate odată cu apartamentele.

Lista cu sesizările urmează să fie depusă la Primărie, proprietarul imobilelor, care va trebui să se adreseze constructorului Victor Construct din Botoșani, iar acesta să remedieze deficiențele, în perioada de garanție de doi ani.

Dincolo de numeroasele deficiențe, cum ar ușile care se blochează sau parchetul umflat, problema numărul unu pentru cei 60 de chiriași ANL este consumul foarte ridicat de energie termică, ce face ca facturile la gaz să se ridice și la peste 1.000 de lei în lunile de iarnă.

Motivul pentru această situație ar fi, potrivit consilierului Rareș Buglea, faptul că, din cauză că blocurile au fost inițial prevăzute cu mai multe etaje, constructorul a achiziționat și montat o centrală termică de capacitate prea mare, acest lucru generând un consum crescut de gaz.

Astfel, deși chiriile pe care le plătesc chiriașii ANL sunt între 80 și 160 de lei/lunar, unii se gândesc, ca în cazul în care problema consumului de energie nu va fi remediată până la venirea iernii, să renunțe la apartament.

Rareș Buglea a subliniat faptul că în cazul de față nu este vorba de rău platnici ci dedeficiențe majore lăsate de constructoul imobilelor.

Societății Victor Construct,  ANL i-a  atribuit  licitaţia pentru construirea blocurilor ANL de pe strada Detunata în martie 2010 la o valoare de 6.821.563 de lei. Suma a fost suplimentată ulterior printr-un alt contract de execuţie pentru lucrări suplimentare la același imobil, valoarea actului adiţional cifreându-se la 293.631 de lei şi vizând lucrări pentru adaptarea terenului (başe pentru evacuarea apei accidentale) şi soluţionarea unor omisiuni la proiectul tehnic (arhitectură, rezistenţă, instalaţii electrice). Fiind de sub 5% din valoarea contractului iniţial valoarea aceste cheltuieli  sunt suportate integral de către stat, prin ANL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea