Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cetatea Alba Carolina – în sezonul turistic 2011

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou sezon turistic este pe cale să se încheie în Cetatea Alba Carolina. Fortificația bastionară din Alba Iulia a fost vizitată și în 2011 de mii de turiști cu toate că o mare parte din zona istorică s-a aflat în șantier. De la fotografii la filmulețe până la articole sau scurte opinii pe rețelele de socializare, internetul a devenit mult mai bogat în informații legate de Cetatea noastră. Ceremonialul schimbului de gardă a adunat în fiecare zi, dar mai ales sâmbăta, zeci de turiști dornici să vadă un spectacol unic, menit să aducă viața între zidurile fortificației vechi de trei sute de ani. Salvele de tun, trase în fiecare sâmbătă și prezența minunaților cai de rasă friziană au fost alte motive care i-au determinat pe foarte mulți să se îndrăgăstească de Alba Iulia.

Pe lângă turiștii obișnuiți, orașul nostru a găzduit și o mulțime de oaspeți veniți aici cu ocazia unor congrese sau simpozioane. Foarte multe evenimente de acest gen, desfășurate la Traseul celor Trei Fortificații au fost de un real succes și nu au făcut altceva decât să confirme faptul că Alba Iulia poate fi un loc excelent pentru desfășurarea unor manifestări cu caracter național și chiar internațional.

Cealaltă capitală își confirmă pe zi ce trece tot mai mult valoarea iar frumusețea ei i-a convins chiar și pe unii cârcotași să își mai rărească atacurile înveninate și să întrevadă posibilitatea ca Alba Iulia să devină și mai populară prin bogăția ei culturală. Până acolo însă trebuie făcute multe. În primul rând, toți albaiulienii, care iubim Cetatea trebuie să o promovăm în continuare. Să nu uităm că în 2011 fortificația de tip Vauban a fost vedeta mai multor târguri de turism: Târgul Internaţional de Turism “Holiday Market” – Bucureşti (17-20 martie 2011), Târgul de Turism “Touristica” – Cluj Napoca (25-27 martie 2011), Târgul de Turism al României – Bucureşti (31 martie-03 aprilie 2011) şi Târgul Internaţional “Transylvania Tourism Fair” – Braşov (13-15 mai 2011); Traseul celor Trei Fortificații a fost gazda unor evenimente de o importanță deosebită: Ziua Cetății, Alba Iulia Business Forum, Conferința Internațională Științifică de Teoria și Practica Reabilitării Patrimoniului Construit – Tușnad, Concertul Filarmonicii din Bonn, dar și vizite ale unor oameni de cultură deosebiți, diplomați și oameni politici; toate acestea au contribuit semnificativ la imaginea pe care o are Alba Iulia în țară dar și peste hotare.

2012 va fi un an în care mare parte din lucrările ce au loc acum în zona istorică a orașului vor fi aproape de finalizare iar Cetatea Alba Carolina va fi gata să-și primească vizitatorii într-un număr tot mai mare.

 

Emanuel Drăgușin


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea