Cetatea Alba Carolina – în sezonul turistic 2011

Paul Voicu - Primar 2020

Un nou sezon turistic este pe cale să se încheie în Cetatea Alba Carolina. Fortificația bastionară din Alba Iulia a fost vizitată și în 2011 de mii de turiști cu toate că o mare parte din zona istorică s-a aflat în șantier. De la fotografii la filmulețe până la articole sau scurte opinii pe rețelele de socializare, internetul a devenit mult mai bogat în informații legate de Cetatea noastră. Ceremonialul schimbului de gardă a adunat în fiecare zi, dar mai ales sâmbăta, zeci de turiști dornici să vadă un spectacol unic, menit să aducă viața între zidurile fortificației vechi de trei sute de ani. Salvele de tun, trase în fiecare sâmbătă și prezența minunaților cai de rasă friziană au fost alte motive care i-au determinat pe foarte mulți să se îndrăgăstească de Alba Iulia.

Pe lângă turiștii obișnuiți, orașul nostru a găzduit și o mulțime de oaspeți veniți aici cu ocazia unor congrese sau simpozioane. Foarte multe evenimente de acest gen, desfășurate la Traseul celor Trei Fortificații au fost de un real succes și nu au făcut altceva decât să confirme faptul că Alba Iulia poate fi un loc excelent pentru desfășurarea unor manifestări cu caracter național și chiar internațional.

ELIT

Cealaltă capitală își confirmă pe zi ce trece tot mai mult valoarea iar frumusețea ei i-a convins chiar și pe unii cârcotași să își mai rărească atacurile înveninate și să întrevadă posibilitatea ca Alba Iulia să devină și mai populară prin bogăția ei culturală. Până acolo însă trebuie făcute multe. În primul rând, toți albaiulienii, care iubim Cetatea trebuie să o promovăm în continuare. Să nu uităm că în 2011 fortificația de tip Vauban a fost vedeta mai multor târguri de turism: Târgul Internaţional de Turism “Holiday Market” – Bucureşti (17-20 martie 2011), Târgul de Turism “Touristica” – Cluj Napoca (25-27 martie 2011), Târgul de Turism al României – Bucureşti (31 martie-03 aprilie 2011) şi Târgul Internaţional “Transylvania Tourism Fair” – Braşov (13-15 mai 2011); Traseul celor Trei Fortificații a fost gazda unor evenimente de o importanță deosebită: Ziua Cetății, Alba Iulia Business Forum, Conferința Internațională Științifică de Teoria și Practica Reabilitării Patrimoniului Construit – Tușnad, Concertul Filarmonicii din Bonn, dar și vizite ale unor oameni de cultură deosebiți, diplomați și oameni politici; toate acestea au contribuit semnificativ la imaginea pe care o are Alba Iulia în țară dar și peste hotare.

2012 va fi un an în care mare parte din lucrările ce au loc acum în zona istorică a orașului vor fi aproape de finalizare iar Cetatea Alba Carolina va fi gata să-și primească vizitatorii într-un număr tot mai mare.

Mihail David - 2020

 

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Emanuel Drăgușin

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

Stefan Alexandru 15 septembrie 2011 at 16:33

Da a fost plin de turiști cu cetatea inchisa. S-au racorit la umbra copacilor taiati si au inhalat praf. Povestea voastra este ptr boc si Udrea, singurii care au vizitat cetatea. In rest basme ca sa ascundeti câte milioane ati furat cu Hava si sabau.

TR 15 septembrie 2011 at 17:21

Tipul asta de la Corint ne sfideaza in mod grosolan. Unde naiba vede turisti? din moment ce Alba Iulia, la nivel statistic, pe primele 6 luni din 2011 ocupa ultimul loc ca numar de turisti intre orasele resedinta de judet din Regiunea Centru.

vigilante 15 septembrie 2011 at 19:40

Nu poti pretinde ca un individ care scrie elogios pe bani de la Corint sa prezinte situatia decat in culori altfel decat cat mai mai roze. Eu n-am vazut turisti in vara asta mai multi decat in anii anteriori. Pe ce se bazeaza statistica lui dragusin? Cati bani s-au adus la bugetul local prin investitiile de zeci de milioane de euro din Cetate? Vin turistii in veselie sa vada ce? Ziduri si pavele incinse ca verdeata s-a dus odata cu parcul in curs de transformare in piateta. Stati sa vedeti atunci aflux de turisti..or sa vina sa vada piateta asa cum merg turistii in Roma sa vada printre altele Piazza di Spagna sau Piazza Navona. Apropo..cum o sa se numeasca piateta? Piazza Hava probabil.

albaiulian 15 septembrie 2011 at 20:55

Ca de obicei un articol penibil. Emanuel Dragusin nu are imaginatie, este doar un scrib jalnic, un scirtza-scirtza pe hirtie, un tirie pix.
Jalnic este ca el nu isi da seama ca nu reprezinta nimc, isi arunca orchii peste cap ca o demoazela ieftina de cartier si da vina pe albaiulienii nestitori care nu isi dau seama de geniul emanuelului
Intre timp incearca sa ne prosteasca cu mii de turisti care, cica apreciaza piatra artificiala din Turcia si China, radacinile copacilor taiati, praful si caldura sufocanta, intr-un cuvint paveliada
Putini pun insa botul la acest articol platit de Corint

turist 15 septembrie 2011 at 21:11

Turisti? de unde turisti Emanuele? pentru ce? Ca sa vada efectul punerii in opera a ideilor unor nulitati ca arhitectii Lancrajan? Lancrajan Franchini Gheorghe care probabil este culmea incompetentei in arhitectura ? sau mucosul Lancrajan Franchini Radu, beizadeaua batranului sau tata, de o nulitate scarboasa a carui singura realizare este sa se laude prin cluburi pitzipoancelor cu talentul sau inexistent ?. Daca nu era taica-sau cu relatiile…si batranul si tanarul aveau un falimentar atelier de desene cu creta pe asfalt

HH 15 septembrie 2011 at 23:05

UN ALT ARTICOL PLATIT DE GRUP CORINT SEMNAT CU NUMELE LUI DRAGUSIN >
PENIBIL SPRE GROTESC.

dolfi 16 septembrie 2011 at 8:24

auzi la Emanuel, „Cetatea Noastra”… bai… e cetatea lui Sabau si a lui hava, nu e a noastra si nici a ta… Scrii prostii… A, nu stai … ca tu scrii ce zice sabau si hava
Auzi ca turisti… O da!!!.. au inflorit afacerile de pe urma acestor turisti… au crescut locurile de munca cu 50 %…. S-au ieftinit preturile in magazine!!!!
Bai Emanuele… io zic sa nu mai scrii toate prostiile astea ce vin de la sefii tai ca ne insulti inteligenta!

un cârcotaș 16 septembrie 2011 at 10:04

Pe mine unul, nu m-ati convins, si nici pe restul cititorilor, iar carcaotasii de la PrimaTV nu cred ca va baga in seama…

lucian 16 septembrie 2011 at 15:55

dragusin e penibil

Emanuel Lingusin 20 septembrie 2011 at 16:18

E. Limbesin, esti un om fara coloana vertebrala, un creier arid, un agramat, care nu cunoaste catusi de putin regulile de baza ale gramaticii limbii romane. Esti un pseudo-jurnalist care, prin articolele scrise la comanda, insulta inteligenta cititorilor. Iti recomandam o reconversie profesionala urgenta, pentru ca singurul tau sustinator ca „jurnalist” pare sa fie doar…consoarta. Hai sictir! Amin!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...