Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cetatea Alba Carolina gazduieste, în 30 septembrie, Noaptea Cercetatorilor Europeni: Jocuri romane, ateliere antice și concursuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 30 septembrie, Cetatea Alba Carolina gazduieste Noaptea Cercetatorilor Europeni incepand cu ora 17:00 si ofera vizitatorilor mestesuguri traditionale, jocuri romane, elemente de cultura romana si ateliere antice, alaturi de tombole, concursuri cu premii si multe surprize.

noaptea-cercetatorilor-europeni05Stiinta iese in strada in peste 250 de orase europene si 15 orase din Romania pentru a sarbatori Noaptea Cercetatorilor Europeni, o serie de evenimente ce apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetarii. Noaptea Cercetatorilor Europeni va invita sa ii intalniti eroii, oameni de stiinta din diverse domenii care ne pot schimba viata, si sa deveniti cercetator pentru o zi, participand la activitatile stiintifice si distractive dedicate.

Evenimentele principale vor avea loc la Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Cugir, Deva, Galati, Oradea, Piatra Neamt, Suceava, Targoviste, Tulcea si Zalau. Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie si isi propune sa arate ce inseamna sa fii cercetator in zilele noastre.

noaptea-cercetatorilor-europeni03Primul eveniment din seria Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicata promovarii stiintei. Proiectul se adreseaza mintilor curioase si tinerilor care doresc sa inceapa o cariera in cercetare, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.

Editia 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori in Romania. Pe termen lung evenimentul atrage noile generatii catre munca de cercetare si activare profesionala in acest domeniu, in interiorul Uniunii Europene si creste respectul publicului larg fata de munca nevazuta a cercetatorilor.

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana prin actiunile Marie Skłodowska-Curie si se desfasoara in aceeasi zi in toate tarile membre si afiliate. Pentru informatii detaliate despre program si institutiile participante va rugam sa consultati website-ul noapteacercetatorilor.eu.

Parteneri si organizatori: Muzeul National al Uniriialba iulia, Consiliul Judetean alba, Primaria Municipiului alba iulia, Legiunea a Xiii-a Gemina de la apulum, Lupii apoulonului, Ludus apulensis, Magna Nemesis, Europe Direct alba iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea