Rămâi conectat

Actualitate

Certificat prenupţial ieftin, obţinut în 24 de ore la Cabinetul de Planificare Familială din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii care au urmează să se cunune civil au posibilitatea de a obţine certificatul prenupţial repede şi ieftin. La Cabinetul de Planificare Familială din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Alba se poate obţine, în 24 de ore, certificatul prenupțial, la un preţ foarte mic. Certificatul prenupţial costă doar 40 de lei pentru un cuplu.

Tinerii care își pregătesc nunta în această vară trebuie să obțină, înainte de a se prezenta la registrul de stare civilă, un certificat medical prenupţial, care să ateste starea de sănătate. Certificatul prenupțial presupune analize de sânge și testarea psihologică pentru fiecare dintre cei doi parteneri. La Cabinetul de Planificare Familială din Policlinica din Alba Iulia, acest certificat se poate obține în termen foarte scurt și la un preţ foarte mic, 40 de lei pentru un cuplu.

„Tinerilor li se recoltează sânge şi li se face testarea psihologică. Răspunsul este prompt, certificatul poate fi eliberat în 24 de ore. Pe lângă acest avantaj, tinerii mai beneficiază şi de consiliere familială”, a spus medicul specialist Adina Breazu.

Începând de săptămâna viitoare Cabinetul de Planificare Familială se va muta la etajul I al Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Alba de pe strada Mușețelului.

La același cabinet elevele, studentele și femeile care nu au posibilități financiare pot obține contraceptive gratuite sau la preţ de depozit.

Pe parcursul unei luni aproximativ 600 de femei din întreg județul Alba trec pe la Cabinetul de Planificare Familială pentru consiliere, informare sau contracepție. Cele mai multe femei care se adresează cabinetului sunt tinere, eleve și studente care pot obține contracepție gratuită, atât pilule cât și prezervative. De această gratuitate beneficiază și femeile din mediu rural, sau casnicele cu o situație materială grea. Pe lângă contraceptive, persoanele care trec pragul acestui cabinet sunt și consiliate în ceea ce privește pericolul bolilor cu transmitere sexuală. Pacientele care nu se înscriu în categoria celor care beneficiază de gratuitate se pot și ele adresa acestui cabinet și pot achiziționa contraceptivele de tip pilulă la prețul de depozit.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea