Rămâi conectat

Cultură Educație

Certificat european de calitate şi Premiul pentru învăţământ liceal în cadrul Competiţiei naţionale eTwinning, acordate Colegiului ”HCC” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada noiembrie-decembrie 2016, Institutul de Științe ale Educației – Centrul Național eTwinning a organizat o competiție națională de proiecte. Se ştie că Programul E-Twinning a fost lansat la 14 ianuarie 2005 ca acţiune transversală a programului Comisiei Europene « Educaţie şi formare de-a lungul întregii vieţi » şi că reprezintă o operaţiune de cooperare pedagogică prin intermediul noilor tehnologii,  destinată tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar şi tuturor cadrelor didactice, indiferent de disciplina predată. 

prima-zi-de-scoala-colegiul-hcc-alba-iulia02Premiul pentru învăţământ liceal a fost acordat în cadrul recent încheiatei Competiţii naţionale eTwinning proiectului „Cuvinte şi imagini din oraşele şi călătoriile noastre” (“Des mots et des images de nos villes et nos voyages”), fondat în anul şcolar 2015-2016 de către profesoarele de limba franceză Georgeta Bădău – Colegiul Naţional « Horea, Cloşca şi Crişan » din Alba Iulia şi Loredana Conte – Liceul Ştiinţific “Francesco Cecioni” din Livorno (Italia).

Din echipa pedagogică a proiectului au mai făcut parte Alina Crişan – profesor de limba franceză şi Lucreţia Bîrz – bibliotecar. În acest proiect au fost implicaţi 29 de elevi italieni şi 21 de elevi români, proveniți din diverse clase, având vârste cuprinse între 15 şi 17 ani şi nivele diferite de cunoştinţe de limba franceză (A1, A2, B1). Faptul că s-a ales o temă existentă în programa şcolară de limba franceză a contribuit la reuşita integrării anumitor activităţi în curriculum. Activităţile propuse elevilor au fost variate: expoziţii comune de fotografii, redactarea de texte de ficţiune şi documentare, schimburi de cărţi poştale, înregistrarea de documente audiovizuale. Elevii au avut ocazia de a lucra în echipă pentru a-şi ameliora lectura expresivă în limba franceză, dicţia, intonaţia.

Obiectivele proiectului au vizat dezvoltarea capacităţii de a crea şi difuza conţinuturi multimedia, dezvoltarea gustului pentru informaţia culturală şi ştiinţifică, crearea unei motivaţii pentru învăţarea limbilor străine într-un mod interactiv, dar şi stimularea curiozităţii pentru descoperirea ţării partenere.

Proiectul a fost recompensat cu Certificat naţional de calitate  în urma evaluării efectuate în perioada august-octombrie 2016 de către Birourile naţionale eTwinning ale României şi Italiei şi i s-a acordat, de asemenea, Certificatul european de calitate de către Biroul Central de Asistenţă eTwinning de la Bruxelles.

„Şcoala dumneavoastră a obţinut Certificatul European de Calitate pentru rezultatele deosebite obţinute în proiectul eTwinning „Des mots et des images de nos villes et nos voyages”. Astfel, eforturile dumneavoastră, ale elevilor şi şcolii în care activaţi au fost recunoscute la cel mai înalt nivel european. Ca urmare, veţi primi un certificat pe care-l puteţi afişa pe site-ul dumneavoastră şi, de asemenea, etala la loc de cinste în şcoală. În plus, proiectul dumneavoastră va fi expus într-o secţiune specială a portalului european www.etwinning.net” se menţionează în mesajul transmis de echipa eTwinning prestigioasei instituţii şcolare din oraşul nostru.

Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia deţine din 2011 titlul de Ambasadă eTwinning şi este singura unitate şcolară din judeţul Alba care a primit de-a lungul timpului un premiu european eTwinning, respectiv Premiul pentru cel mai bun proiect în limba franceză desfăşurat în anul şcolar 2009-2010, acordat proiectului “Lectures partagées”, proiect desfăşurat în parteneriat cu Liceul Francez “Sainte Pulchérie” din Istanbul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea