Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ceremonial militar, NU PARADĂ, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: 1.000 de militari, 200 de mijloace terestre și mai multe tipuri de aeronave. Salve de tun la intonarea imnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Alba Iulia de  1 Decembrie are loc un ceremonial nu o paradă militară au anunțat, miercuri, la Primăria Alba Iulia, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. Ceremonialul militar va începe în jurul orei 15.00 și va ține circa 60 de minute.

”Paradă este doar în garnizoana București, în celelalte garnizoane din țară se execută ceremonii militare”, potrivit reprezentanților MApN.

Vor participa un număr de aproximativ 1.000 de militari și 200 de mijloace tehnice terestre.

Vor fi mai multe categorii de mijloace aeriene, elicoptere și avioane, care vor zbura la joasă înălțime, iar astfel sunt strict interzise utilizarea dronelor.

”Cei care vor să filmeze (n.r. de la înălțime) să se abțină că se pot întâmpla evenimente nedorite”, potrivit reprezentanților MApN.

Pe 28 și 29 noiembrie la Alba Iulia se vor executa antrenamente generale. Unul dintre aceste două repetiții vor avea loc în 30 noiembrie dacă vremea nu va permite.  Acestea vor avea loc în jurul orei la care va începe și parada – 15.00.

La intonarea imnului național vor fi trase 21 de salve de tun. Acestea vor fi amplasate în zona Cetății. De asemenea, pe timpul desfășurării ceremonialului opt tunuri vor executa lovituri de confeti tricolore, la fel ca anii trecuți.

Anterior începerii ceremonialului militar, oamenii se pot fotografia cu mijloacele tehnice, manifestarea desfășurându-se și sub forma unei expoziții.

În detașamentul de defilare vor fi prezenți circa 1000 de militari, între care 12 detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, un detașament al unei armate străine, din Polonia, un detașament al Ministerului Afacerilor Interne, un detașament al Serviciului Român de Informații și altul de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Cei prezenți vor putea admira și tehnica militară, care va fi variată: TAB-uri, Transportoare BLINDATE, maşini de luptă, lansatoare de RACHETE, camioane militare sau autospeciale de intervenție.

Autoritățile se așteaptă ca în acest an, în minivacanța de 1 Decembrie, să fie aproape 200.000 de vizitatori.

Majoritatea străzilor din oraș vor fi, astfel, blocate. Parada se va organiza ca de obicei pe Bulevardul 1 Decembrie și pe Bulevardul Horea.

Bulevardul nu permite să faci paradă, potrivit reprezentanților MApN, dar din punct de vedere al efectivelor și tehnicii nu va fi nicio diferență între Alba Iulia și București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea