Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Centrul Judeţean de Voluntariat Alba şi Liceul Sportiv din Alba Iulia, parteneri în cea mai amplă campanie de ecologizare din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Perioada 2-6 aprilie 2012 a fost dedicată activităţilor educative extraşcolare, în cadrul programului denumit „Şcoala altfel”. Scopul acestui program a fost implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.
Centrul Judeţean de Voluntariat Alba, împreună cu Liceul Sportiv Alba Iulia, beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Alba, al Primăriei Alba Iulia, al STP Alba Iulia şi al S.C. Salprest S.R.L Alba, au desfăşurat o amplă campanie de ecologizare pe ambele maluri ale râului Ampoi, din zona Ampoi 1 până la deversarea râului Ampoi în râul Mureş, pe o suprafaţă de aproximativ 5 km, de unde au fost colectaţi peste 1.000 de saci de gunoi. Prin această acţiune, organizatorii şi-au propus nu doar să rezolve o dureroasă problemă ecologică locală, ci şi să sensibilizeze albaiulienii, companiile locale, ONG-urile şi factorii decizionali în legătură cu importanţa unui mediu curat pentru sănătatea trupească şi sufletească a oamenilor, dar şi cu privire la rolul esenţial pe care-l joacă acestea în menţinerea echilibrului ecologic şi în viaţa noastră de zi cu zi. La activitatea ce  a facilitat pentru tineri mai ales o înţelegere adecvată a relaţiei om-natură, având drept temei experienţa Bisericii dar şi cea personală, au participat aproximativ 500 de elevi şi cadre didactice care şi-au arătat interesul de a face din Alba Iulia un oraş mai curat, mai frumos şi mai responsabil.
Scopul Centrului Judeţean de Voluntariat Alba este de a dezvolta voluntariatul ca modalitate de implicare a tinerilor dar şi a cetăţenilor în rezolvarea problemelor comunităţilor prin participarea activă la acţiunile acesteia, susţinerea şi promovarea capitalului uman, economic, cultural, turistic şi de mediu din judeţul Alba. Următoarea acţiune de amploare a Centrului Judeţean de Voluntariat Alba este Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Municipiul Alba Iulia, care se va desfăşura în perioada 14 – 20 mai 2012. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Anunțul așteptat de toți iubitorii de film: Continuarea seriei „Stăpânul Inelelor” a fost programată

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunțul așteptat de toți iubitorii de film: Continuarea seriei „Stăpânul Inelelor” a fost programată Joi, 9 mai, Warner Bros. a făcut un anunț mult așteptat, pe care fanii l-au așteptat timp de peste două decenii: data lansării următorului film „Stăpânul inelelor” (Lord of the Rings), care se bazează pe lumea populară creată de autorul britanic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea