Rămâi conectat

Ştirea zilei

Centrul Comunitar Integrat Socio-Medical „Michelangelo” – Cugir va fi modernizat. Licitație de peste 270.000 lei pentru reparații și dotări

Publicat

în

Scopul investiției presupune schimbul de destinație în Centru Comunitar Integrat socio-medical prin recompartimentarea, reabilitarea și modernizarea unui imobil cu funcțiune de cofetărie. În urma realizării investițiilor asupra clădirii se va crea un cadru eficient desfășurării activităților caracteristice unui Centru Comunitar Integrat socio-medical precum și îmbunătățirea imaginii fondului construit din zonă.

Prin realizarea investiției se urmărește obținerea unei clădiri cu un consum redus de energie, o clădire conformată din punct de vedere al securității la incendiu și nu în ultimul rând, o clădire accesibilă pentru persoane cu dizabilități fizice.

În imobil se vor amenaja 4 cabinete și un birou pentru personal în care se vor presta servicii de asistență medicală comunitară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Scopul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei, prin oferirea de servicii integrate socio-medicale persoanelor din grupul ţintă al proiectului.

Lucrarile propuse sunt :

1.Intervenţii structurale

– desfacere parţială placă de peste sol pentru realizare scară interioară

– realizare gol de usă prevăzut la partea superioară cu buiandrug ( in perete structural din interior )

– realizare goluri de fereastră prevăzute la partea superioară cu buiandrug ( în pereţii exteriori)

– pereții structurali se vor cămășui cu ajutorul unei tencuieli cu grosimea de 6cm, armate cu plasa sudată de 100x100x5mm, ancorată de preți cu agrafe.

2.Intervenţii la faţadă

– realizare acces în clădire ( din str.21 Decembrie 1989 ) prin realizarea unui gol de uşă în locul unuia din golurile de fereastră existente ; accesul realizându-se la nivelul trotuarului iar în interior se va realiza o scară cu 5 trepte care va fii dotată cu platformă electrică pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii

– realizare goluri de fereastră în pereţii exteriori pentru grupurile sanitare şi pentru centrala termică

3.Termosistem

– termoizolarea pereților exteriori cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm cu finisaj din tencuială structurata gri deschis

– termoizolarea spaleţilor exteriori ai golurilor de tâmplărie cu polistiren extrudat ignifugat de 3 cm grosime, cu finisaj din tencuială structurată

– termoizolarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat de 3 cm grosime, pe înălţimea soclului; finisaj pe soclu tencuiala cu decomozaic culoare gri închis

– termoizolarea planşeului de lemn, în pod cu vată minerală de 20 cm

– prevederea unui strat de difuzie a vaporilor, sub vata bazaltică

-montare tâmplărie PVC la golurile noi propuse din pereţii exteriori

4. Intervenţii amenajări interioare

– umplere goluri existente

– realizare pereţi de compartimentare din BCA şi plăci de gips carton pe structură metalică -montare tâmplărie interioară din PVC

– realizare tavan suspendat din placi de gips carton rezistente la foc pe structură metalică

– montare chepeng rezistent la foc minim 30 de minute pentru acces pod

– montare uşă rezistentă la foc minim 15 minute pentru încăperea în care se va amplasa centrala termică

– realizare finisaj pardoseli ( gresie şi gresie antiderapantă ), pereţi ( zugraveli lavabile şi faianţă )şi tavane(zugraveli lavabile).

5. Intervenţii instalaţii

a) instalaţii electrice – proiectul propune soluții tehnice și condiții de realizare a instalațiilor electrice interioare de la firida de distribuție și contorizare până la ultimul punct de consum. S-a prevăzut realizat următoarelor instalații electrice : instalație de iluminat (general și de securitate pentru evacuare), instalație de prize, instalație de forță, instalație de protecție priză de pământ-verificare

b) instalaţii termice – se propune încălzirea spaţiilor prin radiatoare cu agent termic apă caldă provenită de la o centrală termică cu funcţionare pe combustibil gazos, amplasată în interiorul clădirii

c) instalaţii sanitare-canalizare

– alimentarea cu apă potabilă a imobilului se face de la căminul apometru existent, cu țeavă din polietilenă.

– distribuția apei reci și a apei calde menajeră la interior se va realiza cu țevi din polipropilenă izolate termic

– instalațiile interioare de colectare ape uzate menajere se vor realiza din tuburi polipropilenă ignifugă (PP) De 40-110mm

– evacuarea apelor menajere uzate se face la conducta stradală prin conducte din țeavă PVC tip KG având De 110-200mm Clădirea este branşată la reţeaua electrică, reţeaua de apă potabilă, la reţeaua de canalizare menajeră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Publicat

în

Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Unul dintre cele mai importante momente din istoria României s-a reconstituit azi la amiază, în prezența conducerii administrației publice din Câmpeni, cu ocazia promovării actului de la 15 octombrie 1922, când au fost încoronați la Alba Iulia, ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul primăriei, instituțiilor de cultură din Câmpeni și a Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, a captat interesul a sute de spectatori în „Piața Avram Iancu” din centrul orașului, printre care s-au regăsit în majoritate elevi și preșcolari, cât și locuitori ai zonei, reprezentanți ai administrației publice locale și chiar turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin acest demers, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia promovează actul de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria, sub forma inedită, a reconstituirii istorice. Astfel, în perioada 26 mai – 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, fac un tur prin câteva localități din Munții Apuseni pentru a ține o adevărată lecție de istorie vie, intitulată sugestiv „Povestea Încoronării”: ieri la ora 16:00 a fost la Abrud, mâine, 28 mai, la 11:30, va fi la Avram Iancu, iar duminică, 29 mai, la ora 13:00, la Albac.

În timpul reconstituirii, spectatorii i-au văzut pe regele Ferdinand și regina Maria, personalitățile prezente atunci la Alba Iulia, precum Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițeri români care au purtat hlamidele regale.

În programul evenimentului s-a regăsit și expoziție stradală dedicată Încoronării, expusă lângă Muzeul și Biblioteca Orășenească „Avram Iancu” Câmpeni, iar la finalul reconstituirii s-a desfășurat o sesiune de fotografii cu personajele de acum 100 de ani.
Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști

Publicat

în

FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro, 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la un local din Bucerdea Grânoasă: Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la un local din Bucerdea Grânoasă: Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de vineri, 27 mai, în Bucerdea Grânoasă.

Din primele informații este vorba despre o anexă gospodărească, în care funcționa un cafe-bar, care a fost cuprinsă de flăcări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Garda de Intervenție Blaj acționează pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

Incendiul a fost localizat în limitele găsite, nefiind surprinse victime, în aceste momente acționându-se pentru lichidarea ultimelor focare.

În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare