Rămâi conectat

Politică Administrație

Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în Alba Iulia: Primăria lansează în consultare publică noul PUD

Bogdan Ilea

Publicat

în

Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în Alba Iulia: Primăria lansează în consultare publică noul PUD

Primăria Alba Iulia a lansat în dezatere publică P.U.D-ul pentru construirea unui imobil pentru un centru de zi pentru persoane adulte cu dizbilități denumit „Orizonturi,” clădirea urmând să ocupe un spațiu de 415 metri, dintr-o suprafață totală de 1500 de metri.

Construcția propusă va avea regim de înălțime P, și va fi amplasată pe o parcelă de colț la intersecția străzilor Lalelelor și Pinului, la limita zonei de protecție a magistralei de apă. Terenul pe care se dorește construirea centrului se află în proprietatea Municipiului Alba Iulia, C.F. nr. 119240, suprafața totală de teren ocupată urmând să fie de 1500 mp, imobil provenit din dezmembrarea imobilului înscris în CF 74575 și se află în intravilanul Mun. Alba Iulia, str. Lalelelor, nr.60C.

Citește și: FOTO: Sală Polivalentă și Complex Sportiv în Alba Iulia pentru dezvoltarea sportului: Primăria lansează în consultare publică noul PUZ

Conform documentației, primăria Alba Iulia dorește edificarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități cu regim de înălțime P, amenajarea unei zone exterioare de „Grădina terapeutică” și amenajarea unei zone exterioare „Zona loisir”. Obiectivul principal al prezentului PUD este reglementarea privind amplasarea noului imobil în teren față de limite laterale, limita spate și retragere stradă.

Accesul se va face din strada Lalelelor cu un profil stradal de 13.00 m (drum modernizat), reglementat urbanistic prin PUZ aprobat cu HCL 195/2013. Parcela are acces și la strada Pinului, fiind o parcelă de colț.

Infrastructura clădirii propuse va fi compusă din fundații din beton, elevații din beton armat și placă din beton armat pe sol, iar suprastructura clădirii propuse se va realiza din lemn de tip timberframe.

Suprafața spațiilor verzi va fi de 567.00 mp din totalul terenului de 1500.00 mp. În plus de acestea va fi amenajată o zonă de grădină terapeutică pe o suprafață de aproximativ 141 mp. Pe terenurile în pantă se recomandă plantarea limitelor de proprietate cu specii locale de arbori sau de pomi fructiferi care prin forma rădăcinilor favorizează stabilizarea versanților. Spațiile libere vizibile din circulațiile publice vor fi tratate ca grădini de fațadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea