Centru cultural maghiar în comuna Rimetea inaugurat de președintele parlamentului ungar

rimeteaLaszlo Kover, președintele parlamentului ungar, a fost prezent, duminică, la Rimetea, unde a inaugurat un centru cultural. Acolo, el a pledat pentru o mai mare unitate între locuitorii Ungariei și comunitățile de etnici maghiari din străinătate, relatează agenția MTI citată de AGERPRES.

Într-un interviu acordat Duna World la fața locului, Kover a apreciat că națiunea ungară ”ruptă în două de Tratatul de la Trianon, are dreptul să existe sub forma unei singure entități în cadrul Uniunii Europene”.

INFORMARE COVID-19

Există diferite forme de autonomie în cadrul UE ce oferă posibilitatea unei autodeterminări naționale”, a explicat Kover, dând exemplele suedezilor care trăiesc în Finlanda, al finlandezilor care trăiesc în Suedia, al bascilor și catalanilor din Spania.

Șeful legislativului de la Budapesta a amintit că premierul Viktor Orban a vorbit anterior despre așa-numita ”chestiune ungară” pe scena Europei. El a subliniat că mesajul premierului a evidențiat dorința guvernului de a acorda o mai mare atenție problemei în cadrul relațiilor internaționale.

Aceasta presupune o situație economică adecvată în țara mamă, dar multe lucruri depind și de abilitatea liderilor politici maghiari de a-și asuma obiective strategice cu seriozitate, a remarcat Kover.

Ungurii transilvăneni au nevoie de mai mult sprijin din partea liderilor politici locali, precum și din partea liderilor politici din restul națiunii ungare”, a spus Laszlo Kover.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...