Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Centru cultural maghiar în comuna Rimetea inaugurat de președintele parlamentului ungar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rimeteaLaszlo Kover, președintele parlamentului ungar, a fost prezent, duminică, la Rimetea, unde a inaugurat un centru cultural. Acolo, el a pledat pentru o mai mare unitate între locuitorii Ungariei și comunitățile de etnici maghiari din străinătate, relatează agenția MTI citată de AGERPRES.

Într-un interviu acordat Duna World la fața locului, Kover a apreciat că națiunea ungară ”ruptă în două de Tratatul de la Trianon, are dreptul să existe sub forma unei singure entități în cadrul Uniunii Europene”.

Există diferite forme de autonomie în cadrul UE ce oferă posibilitatea unei autodeterminări naționale”, a explicat Kover, dând exemplele suedezilor care trăiesc în Finlanda, al finlandezilor care trăiesc în Suedia, al bascilor și catalanilor din Spania.

Șeful legislativului de la Budapesta a amintit că premierul Viktor Orban a vorbit anterior despre așa-numita ”chestiune ungară” pe scena Europei. El a subliniat că mesajul premierului a evidențiat dorința guvernului de a acorda o mai mare atenție problemei în cadrul relațiilor internaționale.

Aceasta presupune o situație economică adecvată în țara mamă, dar multe lucruri depind și de abilitatea liderilor politici maghiari de a-și asuma obiective strategice cu seriozitate, a remarcat Kover.

Ungurii transilvăneni au nevoie de mai mult sprijin din partea liderilor politici locali, precum și din partea liderilor politici din restul națiunii ungare”, a spus Laszlo Kover.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea