Centenara Mihalţului – MARIA DOBÂRTĂ

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În urmă cu 100 de ani, pe data de 21 septembrie 1911, a văzut lumina zilei, în comună Mihalţ, cetăţeana MARIA DOBÂRTĂ, fiica lui Nicolae şi Ludovica Drăgan.
Centenara localităţii este mamă a două fiice, bunică a 3 nepoţi, are 5 strănepoţi şi este văduvă de mai bine de 27 ani.
Cu ocazia acestui eveniment, primarul comunei Mihalţ, Breaz Flavius, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel s-au deplasat la domiciliul femeii pentru a-i ura un sincer „La mulţi ani„ i-au oferit un buchet de flori şi un tort cu inscripţia „100 de ani”.
„Aşa e frumos să-i preţuim şi să-i cinstim pe locuitorii care au ajuns la o vârstâ memorabilă. Oricare dintre noi ar fi mândru să fie felicitat de aleşii comunei şi judeţului, după o viaţă lungă, după un secol trăit” – a declarat edilul comunei.
Pe parcursul vieţii sale, sărbătorita a trăit evenimente istorice precum Primul Război Mondial, Unirea de la 1 Decembrie 1918, al Doilea Război Mondial, perioada cotelor obligatorii, colectivizarea agriculturii şi instaurarea democraţiei.
Maria Dobârtă nu a avut o viaţă uşoară, cu atât mai mult cu cât în perioada 1940-1945 soţul i-a fost concentrat pe front, ea rămânând să ducă greul familiei, lucrând singură la munca câmpului.
Din nefericire, greutăţile vieţii i-au marcat sănătatea, localnica este mobilizată la pat de peste 16 ani, dar cu toate acestea este lucidă şi dispusă oricând la comunicarea cu semenii săi.
Femeia aflată la ceas aniversar mulţumeşte din inimă persoanelor care nu au uitat-o şi au venit să o felicite, le urează multă sănătate şi să ajungă cel puţin la memorabila ei vârstă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

4 Comentarii

titirca inima rea 21 septembrie 2011 at 21:31

Semneaza prostovane articolul sa stim cu cine avem de-a face, cu siguranta unul ce a gata pe la Siru Haret.Cum poti spune despre cineva ca e mobilizat…la pat?A mobiliza are sensul de actiune spre deosebire de a imobiliza care e legat de starea de nemiscare.

Mirela 22 septembrie 2011 at 9:09

Sănătate să-i dea Dumnezeu, iar nouă înţelepciune, să nu mai fim aşa cârcotaşi.

Corina 22 septembrie 2011 at 11:49

„La Multi Ani!”, multa sanatate, toata stima si adanca pretuire pentru aceasta femeie, care de-a lungul unui secol a intampinat asemenea greutati si cu toate acestea a stiut sa le faca fata si sa ajunga la aceasta frumoasa varsta.
Sincere felicitari pentru aceasta localnica si fie ca, in viitor, cat mai multe persoane sa ii calce pe urme.

Nicu 22 septembrie 2011 at 12:12

Au mai fost articole in ziar in care s-au strecurat greseli cum e si cazul de fata („mobilizata”, in loc de „imobilizata”). Lipsa unei litere dintr-un cuvant, produsa probabil din viteza cu care s-a redactat textul nu tine de pregatirea unui om. „A gresi e omeneste”, cum spune si proverbul.

Comentariile sunt oprite