Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cel mai mare prieten și dușman al omului, în același timp: Ce trebuie să știi despre Google, motorul de căutare care te ajută, dar te și încurcă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai mare prieten și dușman al omului, în același timp: Ce trebuie să știi despre Google, motorul de căutare care te ajută, dar te și încurcă

Deși există doar din 1998, este dificil de conceput o infrastructură de internet mai universală decât Google. De la originile sale ca motor de căutare de bază, până la extinderea sa actuală ca o companie care încorporează totul, de la servicii globale de cartografiere la Youtube, de la browserul Chrome la Gmail, este clar pentru majoritatea că Google este, practic, regele internetului. Deci, cum exact a ajuns Google acolo? Și ce lucruri ciudate s-au întâmplat în timpul ascensiunii sale la supremația internetului? Continuați să citiți pentru a descoperi câteva fapte despre acest serviciu aparent simplu care a schimbat lumea în mai multe moduri decât am crezut cândva posibil.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Verbul „to google” este la fel de omniprezent ca orice expresie de pe internet din zilele noastre, dar nu a fost întotdeauna așa. Google a fost folosit pentru prima dată ca verb la televizor în 2002, în serialul Buffy the Vampire Slayer, când Willow a întrebat-o pe Buffy dacă a „gugălit” pe cineva pe Google, înainte de a clarifica că Google este un motor de căutare. Doar șase luni mai târziu, societatea de dialecte americane a votat „to google” ca cel mai utilă expresie nouă pentru 2002.

De ce sunt capre pe peluza companiei Google
La sediul Google din Mountainview, California, folosesc o turmă de capre pentru a mânca iarba, în loc de o mașină de tuns iarba. După cum s-a explicat într-una dintre postările lor de pe blog, Google închiriază două sute de capre de la un păstor local pentru o săptămână, iar caprele mănâncă iarba și o fertilizează în mod natural.

Psihologii au inventat pentru prima dată ideea „efectului Google” (sau „amnezia digitală”) într-o lucrare, în 2011. Acest concept se referă la tendința modernă de a uita informații care pot fi căutate cu ușurință prin motoarele de căutare online precum Google.

Google a descoperit că, în cele mai multe cazuri, GPA-ul unui potențial angajat și scorurile la teste sunt criterii „fără valoare” atunci când iau decizii de angajare și au puțină putere de predicție cu privire la pregătirea unui angajat. Unele echipe Google au până la 14% dintre oameni care nu au mers niciodată la facultate.

Cofondatorii Google și-au înființat inițial biroul primitiv în garajul unei femei pe nume Susan Wojcicki. Wojcicki a fost primul manager de marketing al Google și mai târziu a fost propusă de către Google pentru achiziționarea YouTube, preluând serviciul în aceeași mișcare. Wojcicki este în prezent directoarea executivă a Youtube.

Google este oficial o „companie de câini”. Scuze, iubitori de pisici! Codul de conduită al Google de pe site-ul său de relații cu investitorii precizează într-o secțiune numită „Politica privind câinii” că: „Afecțiunea Google pentru prietenii noștri canini este o fațetă integrală a culturii noastre corporative. Ne plac pisicile, dar suntem o companie care iubește câinii, așa că, de regulă, credem că pisicile care vizitează birourile noastre ar fi destul de stresate”.

Cel mai mare pod natural din lume este situat în nord-vestul Chinei. Cel mai mult timp a fost, practic, necunoscut pentru cea mai mare parte a planetei, până când a fost văzut de cineva care se uita la întâmplare prin imaginile Google Earth ale zonei.

Estetica minimalistă a Google a fost mai degrabă nouă în primele zile ale web-ului, într-o perioadă în care paginile erau adesea acoperite de lumini strălucitoare și text voluminos în nuanțe fel de fel. Când Google a testat pentru prima dată o versiune timpurie a motorului de căutare în 1999, au adus 16 voluntari și le-au cerut să efectueze o căutare. Se pare că mulți dintre voluntari au tastat pe google.com și apoi au stat și au așteptat 45 de secunde până când facilitatorul a întrebat ce așteaptă. Se pare că testerii au continuat să spună că ezitarea lor era pentru că așteptau să se încarce restul paginii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea