Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cel mai cunoscut escroc din județul Alba, cu multiple identități, trimis în judecată

Publicat

în

Cel mai cunoscut escroc din județul Alba, cu multiple identități, trimis în judecată

Unul dintre cei mai cunoscuți escroci din Alba, din ultimii 20 de ani, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cadrul unui nou dosar.

A. P. G., zis Keops sau Mânuţă, este acuzat de cinci fapte de înşelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Electrica Furnizare Discount

Alături de acesta a mai fost trimisă în judecată o femeie, B. C. F., care este acuzată de două infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi două de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia miercuri, 12 ianuarie 2022.

Valoarea banilor obţinuţi de Keops prin faptele de înşelăciune este uriaşă: peste 450.000 de lei, 60.000 de lire şi 9.000 de euro. Suma totală în RON depăşeşte 800.000 de lei

Potrivit Parchetului, în perioada decembrie 2019-mai 2020, în timp ce bărbatul de 34 de ani a avut o relaţie cu persoana vătămată M., a indus-o în eroare pe aceasta folosindu-se de calităţi mincinoase şi a determinat-o să îi remită diverse sume de bani necesare pentru a se înscrie la bursă, respectiv pentru a deveni colaborator al Serviciului de Informaţii Externe şi ulterior subofiţer, persoana vătămată predându-i inculpatului suma totală de aproximativ 141.200 lei.

De asemenea, în perioada 17-18.06.2020 l-a determinat pe numitul L., prin constrângere psihică să achite suma de 6.200 lei, reprezentând preţul unui autoturism închiriat de la o societate şi pe care îl avariase în proporţie de 80% în urma unui accident rutier.

Keops a pretins că este poliţist şi că în caz contrar îi va face plângere pentru distrugere, dând, totodată, de înţeles că sunt mai multe nereguli în legătura cu modul în care a acţionat persoana vătămată care vor fi trecute cu vederea în cazul în care achită suma de 6.200 lei, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să remită suma solicitată. La data de 2 iulie 2020, bărbatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Alba Iulia, fără a deţine permis de conducere.

Femeie înşelată cu peste 300.000 de lei

O altă faptă de înşelăciune în formă continuată s-a produs în perioada 2016-2019. În timp ce avea o relaţie cu numita B., i-a câştigat încrederea şi a indus-o în eroare pe aceasta, folosind identităţi fictive precum şi calităţi mincinoase (preot, constructor, medic, angajat al unei instituţii bancare) şi i-a solicitat remiterea a diverse sume de bani, în mod repetat, sub diverse pretexte, sume pe care persoana vătămată i le-a predat, suferind în acest fel un prejudiciu de aproximativ 307.960 lei.

În perioada iulie-octombrie 2019 a instigat-o pe B. C. F., administrator al unei societăţi comerciale să îi elibereze două adeverinţe de venit la datele de 27 octombrie 2019 şi 29 octombrie 2019 necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut, adeverinţe pe care inculpata le-a semnat şi stampilat, deşi angajarea bărbatului a fost una fictivă, deoarece acesta nu a desfăşurat nicio activitate în respectiva firmă şi nu i-a fost plătit salariul. Adeverinţele au fost depuse la două CAR-uri şi au indus în eroare instituţiile cu privire la bonitatea inculpatului, în baza acestora fiind acordate credite de 5.000 lei şi 2.500 lei.

 60.000 de lire de la o altă femeie

În plus, în perioada ianuarie 2021-mai 2021, Keops, în baza unei legături subiective cu suspectul C., au indus-o în eroare pe persoana vătămată D., căreia i-au solicitat suma de aproximativ 60.000 lire în mai multe tranşe, parte din aceasta cu titlu de mită pentru organele de poliţie şi Curtea de Conturi, parte ca o investiţie financiară în urma căreia va primi dobândă. Suma a fost remisă de femeie celor doi bărbaţi, iar ulterior nu i-a mai fost restituită.

În perioada mai-iunie 2021 inculpatul A. P. G. l-a indus în eroare pe numitul D., prezentându-i în mod mincinos faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală scoate la licitaţie două autoturisme şi că poate obţine respectivele autoturisme cu suma de 9.000 euro. Bărbatul a plătit în acest scop suma de 7.500 euro, dar nu a mai primit autoturismele promise şi nici nu i-a fost restituită suma achitată.

Femeia este acuzată că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a instigat-o pe numita T., contabil, să îi elibereze lui A. P. G. cele două adeverinţe necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut de la două CAR-uri. Până la pronunţarea unei hotărâri definitive, cei doi inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Bărbatul a mai fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare cu executare tot pentru înşelăciune, acesta fiind liberat condiţionat în 2015.

Publicitate

Ştirea zilei

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Publicat

în

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19, destinate preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în școli.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Electrica Furnizare Discount

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Publicat

în

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, aflat astăzi, 21 ianuarie 2022, în vizită în județul Alba, a precizat, la o conferință de presă desfășurată la biroul partidului, în legătură cu acțiunea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat demiterea președintelui Iohannis, la inițiativa AUR, următoarele: „Atunci când oamenii acționează împotriva partidului, nu rămân membri de partid”.

În urmă cu o săptămână, prin intermediul unui comunicat remis presei, PNL Alba susținea: „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit. PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață.

Electrica Furnizare Discount

Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o „ieșire” radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL. Un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor. Îi recunoaștem munca uriașă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar și domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării și susținerii PNL . Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL.”

Astăzi, Ion Dumitrel, a fost galant după ce Cîțu nu și-a făcut temele la capitolul județul Alba:

„Așteptăm un punct de vedere al Biroului Național, în Biroul Județean s-a analizat și s-a discutat, colegul nostru a regretat, sperăm să nu se mai întâmple, așa cum s-a spus în comunicat ne pare rău și îi pare rău pentru greșeală, în activitatea lui în administrație este unul din primarii de succes!”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro, Președintele Consiliului Județean Alba și liderul filialei județene Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Publicat

în

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Sistemul de iluminat public din multe zone ale orașului Abrud va fi modernizat și reabilitat, printr-o investiție de aproape 800.000 de lei.

Primăria orașului Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare și reabilitare iluminat public în orașul Abrud, județul Alba.”

Valoarea totală este estimată la 795.000 lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

In prezent, in orașul Abrud, se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însa a supradimensiona sistemele.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din orașul Abrud se va realiza următoarea soluție aprobată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenții: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune.

Soluția tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 800 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reiese din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenți.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare.

A fost aleasă ca variantă optimă recomandată deoarece indeplinește toate cerințele aferente temei de proiectare și a standardelor în vigoare, este în conformitate cu expertiza tehnică efectuată și prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea unui sistem nou, modern și uniform din perspectiva iluminatului, care va aduce reducerea pentru o parte din costuri: atât întreținerii cât și prin diminuarea pierderilor și dezechilibrelor de rețea;
  • aducerea iluminatului public la valorile minime prescrise în standardele și normele în vigoare;
  • din punct de vedere luminotehnic vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate;
  • controlul de la distanța al SIP și posibilitatea de a modifica scenariile privind pornire/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat;
  • informarea în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente;
  • creșterea confortului vizual și al siguranței atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc;
  • reducerea costurilor de întreținere și mentenanță a sistemului față de un sistem de iluminat public clasic,
  • scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare