Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cel mai cunoscut escroc din județul Alba, cu multiple identități, trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cel mai cunoscut escroc din județul Alba, cu multiple identități, trimis în judecată

Unul dintre cei mai cunoscuți escroci din Alba, din ultimii 20 de ani, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cadrul unui nou dosar.

A. P. G., zis Keops sau Mânuţă, este acuzat de cinci fapte de înşelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alături de acesta a mai fost trimisă în judecată o femeie, B. C. F., care este acuzată de două infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi două de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia miercuri, 12 ianuarie 2022.

Valoarea banilor obţinuţi de Keops prin faptele de înşelăciune este uriaşă: peste 450.000 de lei, 60.000 de lire şi 9.000 de euro. Suma totală în RON depăşeşte 800.000 de lei

Potrivit Parchetului, în perioada decembrie 2019-mai 2020, în timp ce bărbatul de 34 de ani a avut o relaţie cu persoana vătămată M., a indus-o în eroare pe aceasta folosindu-se de calităţi mincinoase şi a determinat-o să îi remită diverse sume de bani necesare pentru a se înscrie la bursă, respectiv pentru a deveni colaborator al Serviciului de Informaţii Externe şi ulterior subofiţer, persoana vătămată predându-i inculpatului suma totală de aproximativ 141.200 lei.

De asemenea, în perioada 17-18.06.2020 l-a determinat pe numitul L., prin constrângere psihică să achite suma de 6.200 lei, reprezentând preţul unui autoturism închiriat de la o societate şi pe care îl avariase în proporţie de 80% în urma unui accident rutier.

Keops a pretins că este poliţist şi că în caz contrar îi va face plângere pentru distrugere, dând, totodată, de înţeles că sunt mai multe nereguli în legătura cu modul în care a acţionat persoana vătămată care vor fi trecute cu vederea în cazul în care achită suma de 6.200 lei, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să remită suma solicitată. La data de 2 iulie 2020, bărbatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Alba Iulia, fără a deţine permis de conducere.

Femeie înşelată cu peste 300.000 de lei

O altă faptă de înşelăciune în formă continuată s-a produs în perioada 2016-2019. În timp ce avea o relaţie cu numita B., i-a câştigat încrederea şi a indus-o în eroare pe aceasta, folosind identităţi fictive precum şi calităţi mincinoase (preot, constructor, medic, angajat al unei instituţii bancare) şi i-a solicitat remiterea a diverse sume de bani, în mod repetat, sub diverse pretexte, sume pe care persoana vătămată i le-a predat, suferind în acest fel un prejudiciu de aproximativ 307.960 lei.

În perioada iulie-octombrie 2019 a instigat-o pe B. C. F., administrator al unei societăţi comerciale să îi elibereze două adeverinţe de venit la datele de 27 octombrie 2019 şi 29 octombrie 2019 necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut, adeverinţe pe care inculpata le-a semnat şi stampilat, deşi angajarea bărbatului a fost una fictivă, deoarece acesta nu a desfăşurat nicio activitate în respectiva firmă şi nu i-a fost plătit salariul. Adeverinţele au fost depuse la două CAR-uri şi au indus în eroare instituţiile cu privire la bonitatea inculpatului, în baza acestora fiind acordate credite de 5.000 lei şi 2.500 lei.

 60.000 de lire de la o altă femeie

În plus, în perioada ianuarie 2021-mai 2021, Keops, în baza unei legături subiective cu suspectul C., au indus-o în eroare pe persoana vătămată D., căreia i-au solicitat suma de aproximativ 60.000 lire în mai multe tranşe, parte din aceasta cu titlu de mită pentru organele de poliţie şi Curtea de Conturi, parte ca o investiţie financiară în urma căreia va primi dobândă. Suma a fost remisă de femeie celor doi bărbaţi, iar ulterior nu i-a mai fost restituită.

În perioada mai-iunie 2021 inculpatul A. P. G. l-a indus în eroare pe numitul D., prezentându-i în mod mincinos faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală scoate la licitaţie două autoturisme şi că poate obţine respectivele autoturisme cu suma de 9.000 euro. Bărbatul a plătit în acest scop suma de 7.500 euro, dar nu a mai primit autoturismele promise şi nici nu i-a fost restituită suma achitată.

Femeia este acuzată că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a instigat-o pe numita T., contabil, să îi elibereze lui A. P. G. cele două adeverinţe necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut de la două CAR-uri. Până la pronunţarea unei hotărâri definitive, cei doi inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Bărbatul a mai fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare cu executare tot pentru înşelăciune, acesta fiind liberat condiţionat în 2015.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Fenomen astronomic EXTREM de rar: Cinci planete se vor alinia într-un spectacol nemaiîntâlnit de 17 ani

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Fenomen astronomic EXTREM de rar: Cinci planete se vor alinia într-un spectacol nemaiîntâlnit de 17 ani

Cinci planete se vor alinia în dreptul Lunii într-un fenomen astronomic rar.

Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Uranus vor oferi un spectacol unic pe cerul nopţii în această seară după apusul Soarelui. Majoritatea planetelor vor putea fi vizibile cu ochiul liber, însă pentru Mercur şi Uranus va fi nevoie de un binoclu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fenomenul este comparat de către specialişti cu aranjarea perlelor pe un colier. O astfel de paradă a planetelor a fost observată şi în iunie anul trecut, pentru prima dată din 2004.

Alte alinieri planetare vor mai avea loc pe 11 aprilie şi pe 24 august 2023.

Pe 17 iunie 2023, va putea fi observată şi alinierea dintre planetele Mercur, Uranus, Jupiter, Neptun şi Saturn.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad

Tânăra mamă a copilașului ucis în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, într-un apartament din municipiul Alba Iulia, chiar de către tatăl său a fost dată dispărută, în toamna anului 2020, fiind căutată de polițiștii arădeni.

Pentru găsirea C. I., soțul ei a făcut o postare pe rețelele de socializare. Acesta a declarat atunci că are doi copii minori împreună cu tânăra. La 1 noiembrie, C. i-a scris soțului ei pe Facebook, mesaj în care spunea că a plecat din vina lui, scrie Special Arad.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO| ȘOCANT: Un bărbat și un copilaș de doar un an găsiți SPÂNZURAȚI într-un apartament din Alba Iulia. Posibilă CRIMĂ urmată de SINUCIDERE

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit informațiilor jurnaliștilor de la Special Arad, polițiștii arădeni au dat de urma tinerei, aceasta declarându-le că nu a fost victima vreunei infracțiuni, însă nu s-a întors acasă, la Arad.

„În dimineața zilei de 29 octombrie, C.-G. I., de 23 de ani, a plecat de la domiciliul ei, de pe raza municipiului Arad și de atunci nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime 165 cm, aprox. 60 kg, constituţie atletică, faţă ovală, ten deschis, ochi căprui, păr șaten, lung. Când a fost văzută ultima data, tânăra purta pantaloni jeans de culoare închisă, geacă roșie și încălțăminte sport mov. Are asupra sa o poșetă de culoare închisă. Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea celei dispărute sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție”, a fost anunțul pe care IPJ Arad l-a publicat în legătură cu dispariția femeii.

CITEȘTE ȘI:SCRISOAREA de ADIO lăsată de tatăl criminal din Alba cu câteva ore înainte de a-și ucide fiul și de a-și pune capăt zilelor: „Da, mi-am pierdut familia. Încă mai pot alege”

Mesajul de adio al tatălui

Bărbatul (Bogdan R.) i-a trimis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mamei copilului, fosta sa parteneră, o serie de mesaje, care au alertat-o. Copilul era la el, în weekend. Cei doi au fost împreună doi ani, iar din octombrie anul trecut, femeia ar fi plecat de la el.

Inițial, bărbatul a răspuns la telefon și a dat asigurări că fiul său este bine, fiind dispus să demonstreze acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon, și nici la ușa apartamentului situat într-un bloc de pe strada Livezii, din Alba Iulia, în care locuia cu chirie. Când, în final, polițiștii au intrat în locuință i-au găsit pe cei doi, copilul de 1 an și tatăl acestuia, spânzurați.

Bărbatul a lăsat pe o reţea de socializare un mesaj în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că un alt bărbat petrece mai mult timp decât el cu fiul său.

„Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu? De ce nu am ştiut că i-ai dat o nouă figură paternă lui D.? Cum ai permis necunoscutului acesta să fie în aceeaşi casă cu bebeluşul meu? Ce ştii despre el? De ce îţi baţi joc de băiatul meu? Nu am fost eu un tată suficient de bun, cine e acest străin? V-am întrebat «ce planuri de viitor aveţi cu băiatul meu?» Şi nu aţi spus nimic. Eu ţin la familia mea, la băiatul meu, dar de ce te laşi manipulată de C. C.?”, a scris, printre alele, bărbatul de 27 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți

Nenea Sever, cum era cunoscut de consăteni și apropiați s-a stins din viață în cursul acestei săptămâni, la aproape 91 de ani.

Bătrânelul din munții Apuseni, era plin de veselie, în ciuda vicisitudinilor și greutăților cu care s-a confruntat în vârf de munte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Singurul său necaz era singurătatea și se bucura când cineva îi mai călca pragul și avea cu cine povesti.

„S-a stins o viață de om, a plecat dintre noi bătrănelul simpatic, plin de umor care a iubit viața și a fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutatile care l-au incercat!

Prieten drag, nu te vom uita! Odihneste-te in pace Nea Sever!”, a scris Ioan Lazăr pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare