Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cel mai activ consilier local din PSD Alba Iulia, Dana Nanu, EXCLUSĂ din partid de CPJ!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cel mai activ consilier local din PSD Alba Iulia, Dana Nanu, EXCLUSĂ din partid de CPJ!

Dana Nanu, cel mai activ consilier local al PSD din Alba Iulia a fost exclusă astăzi din partid prin votul Consiliului Politic Județean, decizia fiind luată cu largă majoritate. Reamintim faptul că ieri, Organizația Municipală a PSD Alba, prin biroul său de conducere a propus excluderea din partid a consilierei locale, printre motivele puerile invocate fiind și faptul că nu ar fi participat la un festival al plăcintelor, organizat la Micești.

În aceeași ședintă de ieri a fost sancționat cu avertisment și consilierul local Alin Stanciu, pentru ”participarea semnificativ redusă la ședințele, acțiunil și activitățile origanizate de PSD Alba”.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, partizanul acestor măsuri este Călin Matieș, cunoscut ca ”senatorul în ițari” care și-ar fi dorit să îi pedepsească pe cei 4 consilieri locali din Alba Iulia ( și așa puțini), pentru ca nu raspund la comenzile sale.

Indiscutabil, Dana Nanu a fost cel mai activ consilier local al PSD Alba în ultimii 2 ani, ea provine din mediul privat, având numeroase inițiative, atât politice, cât și administrative în legislativul local. În realitate, se pare că PSD Alba, un partid care devine tot mai mic este măcinat de lupte interne, mai multe tabere disputându-și conducerea.

Conducătorul interimar al partidului la nivel de județ este deputatul Radu Tuhuț dar, potrivit surselor noastre, tabăra lui Călin Matieș și-ar dori să preia șefia dar în realitate conducerea de la București a social-democraților nu își poate permite încă sa organizeze alegeri interne, libere și corecte, la nivelul organizației judetene. De ce? Simplu. Pentru că fostul președinte, Ioan Dîrzu, are înca o susținere importantă din partea multor membrii de partid, iar cei de la centru nu și-l doresc din nou la șefia organizației.

Excluderea consilierei locale Dana Nanu de astăzi nu duce automat la pierderea mandatului de consilier local, dimpotrivă, ea poate contesta hotărârea de astăzi la Comisia de Etică, la conducerea partidului de la București și, cel mai important, în instanță. Practic ea va rămâne consilier local până la exprimarea unei soluții definitive, daca va alege calea justiției, având toate șansele să își termina mandatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea