Ziarul Unirea

Cei mai bogați jucători din eSports – TOP 5 campioni internaționali din DOTA 2! (P)

Nișa de eSports crește constant, de la an la an, devenind din ce în ce mai populară în întreaga lume. Aceasta cuprinde multe categorii de jocuri electronice, de la shootere până la diverse tematici sportive, precum fotbal și baschet. În categoria de eSports s-au făcut de-a lungul anilor remarcați mai mulți jucători care au excelat și au înregistrat câștiguri notabile. Fiecare dintre aceștia a investit energie și timp, iar recompensele financiare care le-au răsplătit efortul nu au fost de ignorat.

Oricând vrei să îți testezi cunoștințele din jocuri și norocul, eFortuna Casino te așteaptă online cu mai multe secțiuni, precum CS:GO, DOTA 2 și LOL, dar și cu Starcraft 2 și Rainbow Six. Fii responsabil cu investițiile pe care le faci și încearcă să îți plasezi pariurile obiectiv, conform statisticilor și șanselor reale de câștig. Evită să te lași condus de emoții și preferințe pentru că acestea te pot costa mai mult decât crezi!

ELIT

Învață din reușitele și eșecurile altor gambleri, pentru a putea acumula tehnici care să îți propulseze șansele de câștig. Informează-te înainte să îți iei deciziile finale.

Iată în continuare 5 jucători de DOTA 2 care au intrat în liga celor mai bogați gameri din eSports!

Topias “Topson” Taavitsainen – $5.4 Million

Un membru remarcabil al echipei OG este Topias “Topson” Taavitsainen născut în Finlanda, pe 14 aprilie 1998. El este unul dintre jucătorii care a avut un boom răsunător încă de la începutul carierei în cadrul OG. Totalul acumulat în anii săi de profesionist a ajuns la suma de 5.4 milioane de dolari, majoritatea fiind câștigați încă din primul său an în echipă, adică în perioada 2018-2019, la DOTA 2.

ADEZIUNE PLUS ALBA

A început să joace DOTA încă de la 8 ani, iar în prezent este proaspătul tătic al unei fetițe. Deși succesul său este răsunător, el nu a reușit să înscrie pe lista reușitelor sale și titlul de campion al turneului mondial The International din 2017, ci doar din 2018 și 2019. În cel de-al doilea an de succes, Topson a avut cea mai mare medie de kill-uri din meci, comparativ cu toți ceilalți gameri.

Sébastian “Ceb” Debs – $5.5 Million

Cu rol de Offlane, Sébastian “Ceb” Debs născut în 1992, a făcut parte din echipa OG și se poate mândri cu faptul că este primul jucător de DOTA 2 cu origine franceză care a câștigat The International 2018 și 1019. Pe lângă rolul său de bază, jucătorul a fost și antrenorul echipei. Eroii preferați ai lui Ceb, pe care i-a folosit predominant în meciuri, sunt Magnus the Magnoceros, Bradwarden și Aiushtha.

Deși OG va rămâne mereu proiectul său de suflet, jucătorul a anunțat la începutul anului 2020 că se va retrage din echipă, pentru a face loc altor gameri talentați, din generațiile noi. El a decis că este momentul să se retragă din partea activă a eSports-urilor și să se concentreze mai mult pe partea “din spate”, implicându-se în organizarea evenimentelor ca manager și pe predarea cunoștințelor sale, ca antrenor.

Popularitatea lui Sebastian vine inclusiv din titlurile pe care le-a câștigat la numeroasele turnee de Tier 1, în mod special cel de la DreamHack Summer 2012. Toate acestea au contribuit la averea sa de peste 5.5 milioane de dolari.

Anathan “Ana” Pham – $6 Million

Un alt membru notabil al echipei OG este Anathan “Ana” Pham, născut în Australia, pe 26 octombrie 1999. Acesta a reușit de-a lungul carierei sale de până acum să acumuleze un venit total de peste 6 milioane de dolari și să rămână în istoria eSports-urilor cu câteva titluri notabile – The International 2018 și 2019, dar și cu DOTA Major Champion din Boston în 2016 și DOTA Major Champion din Kiev în 2017. Cei 4 ani consecutivi de succes au reușit să-l propulseze pe Anathan în topul celor mai importanți și bogați jucători de sporturi electronice.

În prezent, Ana este inactiv, anunțând la sfârșitul lui ianuarie 2020 că va lua o pauză de la activitatea sa, fără a menționa perioada cât va lipsi. Odată cu această veste, a spus că a ieșit și din echipa OG.

Jesse “JerAx” Vainikka – $6.5 Million

Născut în 1992, jucătorul de origine finlandeză, Jesse “JerAx” Vainikka, a preferat mai mereu rolul de Support. Acesta a început să devină cunoscut în jocul Heroes of Newerth, făcând parte din mai multe echipe, printre care Dirty Minds și KD-Gaming. Ulterior, el a făcut o pauză din eSports, făcând un stagiu militar. Odată întors acasă, a revenit în forță în online, dar în jocul DOTA 2.

La începutul anului 2013, JerAx s-a mutat în Suedia pentru a se alătura echipei QPAD Red Pandas, însă experiența a durat mai puțin de un an. Datorită faptului că rezultatele întârziau să apară, Jesse a rămas peste hotare, în Stockholm, sperând și încercând să formeze o nouă echipă. Până la sfârșitul anului, el s-a întors în Finlanda.

Experiența în străinătate nu s-a terminat aici și nici nu i-a afectat dorința de a continua să joace DOTA, iar în februarie 2015, JerAx s-a mutat pentru 4 luni în Korea, pentru a fi aproape de noua sa echipă, MVP.HOT6IX. Odată cu această schimbare, el a avut oportunitatea de a participa și la primul său The International.

În 2016, Jesse s-a alăturat grupului Team Liquid și a participat la cel de-al doilea The International. Deși a fost unul dintre favoriți, echipa sa nu a ieșit pe primul loc. Odată încheiat campionatul, JerAx a intrat în OG, alături de care în același an a și câștigat Boston Major. De asemenea, Jesse a obținut și titlul de cel mai bun jucător al campionatului.

De-a lungul carierei sale, gamerul a participat și la Kiev Major 2016 și la al treilea The International pentru el, unde însă nu a reușit să obțină rezultatele dorite. În ianuarie 2020 Jesse “JerAx” Vainikka a anunțat că se va retrage, posibil definitiv, din eSports, după ce a reușit să cumuleze un total de peste 6.5 milioane de dolari din 19 medalii și peste 900 de meciuri jucate (oficial).

Johan “N0tail” Sundstein – $6.9 Million

Unul dintre cei mai bogați jucători din DOTA2, cu o valoare acumulată de-a lungul carierei sale de aproape 7 milioane de dolari este Johan “N0tail” Sundstein. Născut în 1993 în Danemarca, gamerul este co-fondatorul echipei de succes OG și s-a specializat atât în DOTA, cât și în Heroes of Newerth. El a avut rolul de Support și Lider, Căpitan, încă de când a început prima oară să facă parte dintr-un grup oficial în 2012 – Fnatic.EU.

N0tail deține titlul de cel mai de succes jucător din eSports, având în istoricul său câștigarea a patru campionate Major (Frankfurt, Manila, Boston, Kiev) și două turnee The International. De asemenea, alături de co-echipierii săi, a reușit să ajungă cu OG pe locul doi în OMEGA League: Europa Immortal Division.

În 2014, N0tail și-a schimbat numele de gamer în BigDaddy, având și ID-uri alternative, precum BDN și chiar BigDaddyN0tail. Indiferent de ce alias va folosi, Johan Sundstein va rămâne unul dintre cei mai importanți jucători din eSports din toate timpurile.

Concluzie

Deși jocurile electronice au început să crească în popularitate de-abia în ultimii ani, acestea au devenit o nișă profitabilă în care foarte mulți jucători s-au făcut deja remarcați prin performanța și averea acumulată. Care este jocul tău preferat? Ce gamer te inspiră să devii mai bun?

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro