Cultură Educație
Cei aproape 2000 de pensionari de boală din oraşul Câmpeni, plimbaţi cu vorba de conducerea Casei Judeţene de Pensii Alba
Nu este destul că cei 1800 de pensionari pe caz de boală arondaţi la Cabinetul de Expertiză Medicală Câmpeni au fost obligaţi să bată drumul până la Alba lulia, ei mai sunt duşi cu vorba de către directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, Nicolae Nartea. Acesta este prea preocupat a răspunde în ziar primarului din Câmpeni, în loc să găsească o soluţie pentru problema acestor oameni.
Într-adevăr directorul executiv al C.J. Pensii Alba a nimerit-o doar într-o privinţă şi anume în aceea ce priveşte faptul că spitalul din Câmpeni se află oficial în administrarea Primăriei Câmpeni de o lună de zile. Ce are însă administrarea spitalului cu Cabinetul de Expertiză Medicală nu reuşesc să înţeleg, nu încercaţi dl director să arătaţi cu degetul către cine nu trebuie şi să manipulaţi pensionarii de boală spunându-le că administraţia locală nu se preocupă de ei. Cred că ştiţi mai bine ca oricine că aceste cabinete de expertiză medicală se află în subordinea caselor judeţene de pensii, respectiv cel din Câmpeni în subordinea Casei Judeţene de Pensii Alba al cărui „gospodar” de frunte sunteţi. Primăria nu poate angaja un medic pregătit în expertiza muncii la Cabinetul din Câmpeni deoarece legal nu are niciun drept, chiar dacă am găsi un asemenea medic disponibil să vină la Câmpeni. Aş vrea să subliniez ca să ştie oamenii exact cum stau lucrurile că doar instituţia pe care cu onor o conduceţi dvs. poate să rezolve această problemă şi cu puţină bunăvoinţa să aducă la Câmpeni un medic specialist şi să redeschidă Cabinetul de Expertiză Medicală. Tocmai pentru că îmi pasă de oamenii pe care-i reprezint şi nu doar de ei, deoarece cei 1800 de pensionari de boală despre care vorbiţi nu sunt doar din Câmpeni, ci şi din comunele şi oraşele învecinate, am făcut încercarea de a avea cu dvs. un dialog normal şi am apelat la sprijinul dlui prefect al judeţului Alba, &Â170;tefan Bardan. Domnia sa împreună cu mine găsisem o soluţie pentru a-i ajuta pe pensionarii de boală dar pe care dvs. nu aţi agreat-o. Am discutat cu dvs. de peste 20 de ori, de multe ori v-am sunat şi nu mi-aţi răpuns la telefon, sau mi-aţi închis telefonul. Cred că de obicei ar trebui ca oamenii pe care-i puneţi pe drumuri să înţeleagă un singur lucru – grija primului gospodar al urbei din Câmpeni pentru ei există şi va exista întotdeauna, însă vă întreb unde este grija dvs. pentru aceşti oameni pe care insinuaţi, jignindu-i câ au devenit bolnavi peste noapte?
Spuneţi că nu vă coborâţi la nivelul meu, dar poate ar trebui să faceţi măcar o încercare în acest sens, pentru că nivelul meu este cel al oamenilor cu care stau de vorbă în fiecare zi şi pe care îi ajut atât cât stă în puterile mele. Poate că de la dvs, din birou, se văd altfel lucrurile şi cred că v-ar prinde bine un „exerciţiu” şi o „baie de mulţime” printre cei bolnavi ca să le cunoaşteţi cu adevărat problemele.
În ceea ce priveşte faptul că la Spitalul Câmpeni nu sunt medici specialişti, aceasta nu se datorează administraţiei locale, ci Ministerului Sănătăţii care ani de zile nu a făcut nimic în acest sens, nu a făcut nimic pentru a motiva absolvenţii de medicină să îşi aleagă un post în zonă, însă va asigur că noi, administraţia locală, vom încerca pentru binele oamenilor să aducem specialişti, iar faptul că oamenii nu-şi pot face toate analizele la Câmpeni nu este vina primului gospodar al urbei, ci a faptului ca şi la spitalul din Câmpeni ca de alt fel şi la alte spitale din România, sunt sigur, nu le-au fost alocate fonduri necesare pentru modernizare sau pentru aparatura destinată unor investiţii medicale mai complexe.
În altă ordine de idei faceţi parte din partidul de guvernământ PDL, şi cred că ştiţi foarte bine cum s-au împărţit banii pentru spitale, şcoli sau alte nevoi Ia bugetul local în localităţile unde primarii au ghinionul să nu facă parte din „elita de la putere”. Cu banii pe care i-am primit la bugetul local de când ai dvs. sunt la putere de abia dacă reuşesc să cumpăr combustibil pentru spitalele din Câmpeni.
V-aş mai spune multe, nu doar dvs., ci oamenilor, cum stau lucrurile cu adevărat însă nu cred că ar fi trebuit să dialogăm prin intermediul presei, ci am fi putut discuta aceste lucruri faţă în faţă dacă aţi fi avut bunul simţ de a accepta să ne întâlnim.
Nu îmi fac campanie electorală pe spatele nimănui, lucrurile pe care le-am făcut în oraş se pot vedea, iar oamenii mă vor judeca după ceea ce fac.
Cred că ar trebui să lăsăm la o parte toate disputele care nu încălzesc pe nimeni, să nu arătăm cu degetul unul către celălalt şi să găsim o soluţie pentru binele oamenilor care aşteaptă acest lucru de la noi. Eu am făcut primul pas spre un dialog şi aştept să-l faceţi şi dumneavoastră.
Ioan Călin ANDREȘ;,
primarul oraşului Câmpeni
Cultură Educație
Amsterdam Music Festival anunță un line-up monumental în “noua decadă”
Ajuns la cea de-a unsprezecea ediție, Amsterdam Music Festival pregătește o ediție cu totul specială, sâmbătă, 21 octombrie, pe stadionul Johan Cruijff Arena din Amsterdam. Fenomenala artistă de origine belgiană. Charlotte de Witte, este surpriza din line-up-ul anunțat de organizatori pentru 2023.
Alături de aceasta pe scenă vor mai urca vor împărți scena AMF în 2023 Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, James Hype, Meduza sau Vini Vici. Cel mai mare eveniment care are loc în cadrul Amsterdam Dance Event a anunțat.
La un deceniu de existență, AMF întoarce pagina, anticipând cine sunt următoarele superstaruri ale muzicii dance. „Am fost întotdeauna mândri să rezervăm cele mai mari nume din industria noastră la AMF”, a declarat co-fondatorul și CEO-ul ALDA, Allan Hardenberg. „Ceea ce vedem acum este o artistă care, fără îndoială, își revendică spațiul ca una dintre cele mai mari vedete ale muzicii dance. Credem cu tărie că artiști precum Charlotte de Witte sunt viitorul, așa că am simțit că ar trebui să-i oferim o platformă precum AMF pentru a răspândi acest sunet”, a incheiat acesta.
AMF 2023 va oferi, de asemenea, o oportunitate unică de a-l vedea pe Headhunterz interpretând unul dintre ultimele sale spectacole, darămite la această scară. Headhunterz a anunțat recent că va înceta să cânte după 2023 pentru a se concentra pe producerea de muzică.
Colaborare cu TIK TOK
Pe lângă cartografierea de noi teritorii dintr-o perspectivă muzicală, AMF este, de asemenea, lider atunci când vine vorba de crearea de conținut la evenimentele lor. De asemenea, AMF anunță cu mândrie că TikTok este partenerul oficial de conținut al evenimentului. Vorbind despre parteneriat, Farhad Zand, TikTok Music Partnerships, a declarat: „Pe măsură ce TikTok își aprofundează angajamentul față de muzica electronică, suntem atât de încântați să colaborăm cu AMF pe măsură ce ne întoarcem la Amsterdam Dance Event pentru al doilea an. ADE este un eveniment iconic și extrem de influent în industria globală a muzicii electronice și abia așteptăm să ne întoarcem cu hub-ul nostru TikTok pentru a explora modalități de a continua să creștem un gen atât de interesant și divers din punct de vedere muzical.”
Mai multe detalii dar și bilete pentru marele eveniment al toamnei din Europa găsiți pe amf-festival.com, începând de la 89,00 €.
Cultură Educație
Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023: înscrieri prelungite și premii în valoare totală de peste 14.000 de euro
Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023: înscrieri prelungite și premii în valoare totală de peste 14.000 de euro
Asociația pentru Valori în Educație (AVE) prelungește înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023. Astfel, directorii și directorii adjuncți din liceele, școlile și grădinițele publice și private din România mai pot aplica pentru unul dintre cele patru premii până pe 22 august (ora 23.59). Înscrierea se face online.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment unic care apreciază la scenă deschisă poveștile de succes ale liderilor educaționali care fac diferența pentru copii și transformă școlile din România. Totodată, este singurul eveniment care aduce împreună liderii din școli și pe cei din business, reprezentanți din sectorul non-profit și din cel public, determinați să genereze schimbarea necesară pentru viitorul școlilor din țara noastră.
Asociația pentru Valori în Educație premiază începând din 2017 directorii de școală care, prin eforturile și proiectele pe care le implementează, schimbă școlile și comunitățile din care fac parte. Anul acesta are loc a șaptea ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului, care se va desfășura pe 9 octombrie, la Ateneul Român.
Prin intermediul Galei Premiilor pentru Directorii Anului este recunoscut rolul strategic al directorului de școală în procesul de modernizare a educației. AVE premiază 4 directori de școală în cadrul următoarelor categorii: Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2023. Pentru fiecare categorie va fi acordat un premiu în valoare de 3.500 de euro cu scopul de a susține directorii în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect. De asemenea, aceștia primesc și un loc în programul AVE de transformare a școlilor din România.
Înscrierea se face prin completarea, până pe 22 august, ora 23.59, a unui formular disponibil online, unde fiecare director poate aplica pentru cel mult două categorii de premii din cele trei posibile – Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse. Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2023.
Mai mult, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate încuraja să aplice prin completarea unui formular de recomandare care durează maximum 5 minute.
Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se fac în mai multe etape, pentru care au fost cooptați specialiști din diferite domenii. Comisiile de jurizare alocate fiecărei categorii de premiu vor fi compuse din minimum șapte membri, majoritatea reprezentanți ai mediului de afaceri, specialiști în recrutare și educație, precum și câte un reprezentant al elevilor și un jurnalist.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului este la a șaptea ediție și își propune să devină o tradiție. Evenimentul, organizat de Asociația pentru Valori în Educație, are rolul de a oferi sprijin și recunoaștere directorilor de școală, dar și să creeze un mediu în care educația să fie apreciată și valorizată, inspirând și mobilizând întreaga comunitate și lideri din diferite sectoare pentru a se implica în transformarea educației. Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să transforme sistemul educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul https://ave-romania.ro/.
Cultură Educație
Ești proaspăt absolvent și vrei un job „solid”? Înscrie-te la Școala Tehnică Holcim! (P)
Școala Tehnică Holcim, lansată de Holcim România, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piață, continuă înscrierile pentru o nouă generație de tineri care doresc să se specializeze în sectorul construcțiilor. Programul de școlarizare are titlu gratuit și este recunoscut de către Ministerele Muncii și al Educației.
Programul educațional se adresează absolvenților de liceu cu profil tehnic sau real dornici să se pregătească profesional pentru industria materialelor de construcții.
La Școala Tehnică Holcim din Aleșd, cei 20 de elevi tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani vor avea asigurate: burse de merit, cazare și masă, transport, toate materialele necesare studiului și echipamentul individual de protecție.
Cel mai important este că, la finalul anilor de studiu, absolvenții vor primi o diplomă cu calificarea de Tehnician în industria cimentului și un loc de muncă în una dintre locațiile Grupului Holcim Romania.
„Căutăm tineri care doresc să descopere lucruri noi, curioși și ambițioși, pregătiți să își dezvolte cunoștințele tehnice, să învețe ce înseamnă munca în echipă și colaborarea cu profesioniști. Programul educațional are menirea de a pune, pe perioada a doi ani de studii, bazele viitoarei cariere în industria construcțiilor pentru viitorii absolvenți ai Școlii Tehnice.“ – este mesajul transmis de Florina Rusneac, Manager Resurse Umane și Coordonator Școala Tehnică Holcim.
Ce vei învăța?
Modulul teoretic include cursuri tehnice, precum procesul și tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă, electrică, calitate, tehnologia prefabricatelor, SSM și mediu, dar și cursuri generale precum matematică, fizică, chimie, limbi străine (engleză), desen tehnic, IT. Toate cunoștințele teoretice dobândite vor putea fi aplicate de cursanți în fabricile Holcim și Somaco și a stațiilor de betoane Holcim, în cadrul unor module de practică supervizate de mentorii companiei.
Documente necesare: scrisoare de motivație, copie CI, certificat naștere, certificat căsătorie (dacă este cazul), diplomă de bacalaureat / adeverință de absolvire, foaie matricolă a celor 4 ani de liceu, adeverință de la medicul de familie.
Cei selectați pentru programul educațional vor parcurge și o perioadă de examinare. Pe 22 august, vor susține un examen scris, cu cerințe din matematică, fizică și chimie, apoi în zilele de 23 și 24 august vor parcurge o evaluare profil psihologic, un interviu și o evaluare orală de cunoștințe în limba engleză.
Bibliografie:
Matematică I. Operații cu numere reale a. Puteri b. Radicali c. Calcul algebric II. Ecuații de gradul I, II și III III. Funcții de gradul I și II. Operații cu funcții. IV. Elemente de trigonometrie a. Funcțiile sin, cos, tg, ctg b. Formule trigonometrice fundamentale c. Ecuații trigonometrice V. Calcule cu procente VI. Sisteme de ecuații VII. Elemente de geometrie plană și în spațiu a. Calculul perimetrelor, ariilor, volumelor b. Corpuri geometrice și formule de calcul în corpuri geometrice c. Desfășurarea corpurilor geometrice
Fizică I. Principiile mecanicii Newtoniene și tipuri de forțe II. Legea lui Newton III. Masă și greutate (Definiție. Formule de calcul) IV. Forțe gravitaționale și acceleratii gravitaționale (Definiție. Formule de calcul) V. Lucru mecanic. Putere mecanică. Energie mecanică. (Definiție. Formule de calcul) VI. Echilibrul corpurilor VII. Sistemul internațional de unități de măsură. Multipli și submultipli. VIII. Legea lui Ohm a. Condensatoare b. Rezistență c. Electromagnetism. Câmpul magnetic d. Inducția electromagnetică IX. Transferul de căldură. Convectie. Radiație. X. Legea transformării izoterme, izocore, izobare. XI. Principiul I și II al termodinamicii
Chimie I. Simbolurile elementelor chimice II. Valența elementelor III. Solide a. Cristaline b. Metalice c. Ionice d. Covalente e. Moleculare IV. Lichide a. Structura b. Soluții c. Concentrația molară V. Acizi și baze. Proprietăți VI. Gaze. Starea gazoasă. Transformări de baza. VII. Clasificarea substanțelor chimice VIII. Clasificarea reacțiilor chimice IX. Combustibili
Examinarea va avea loc la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd (str. Ciocârliei, nr.4, cod poștal 415100, jud. Bihor). Rezultatele finale se vor afișa pe 25 august.
Cei care doresc să se înscrie la Școala Tehnică Holcim din Aleșd o pot face online, pe site https://www.holcim.ro/ro/cariere/programe-educationale/scoala-tehnica, la secretariatul Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd sau prin WhatsApp la numărul de telefon 0758-016.284.
Scanând codul QR de mai jos viitorii specialiști Holcim sunt invitați să se înscrie în grupul de WhatsApp al Școlii Tehnice Holcim și să obțină astfel informații suplimentare.
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Cel mai vârstnic student din România învață la Universitatea din Alba Iulia: Aurel Voicu va fi absolvent de masterat la aproape 90 de ani
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
ACCIDENT în Alba Iulia: Un bărbat a căzut în gol de pe acoperișul unei hale dezafectate din muncipiu
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
TRAGEDIE în Alba: Un bărbat de 70 de ani a murit, strivit de un copac tăiat de altă persoană chiar în curtea sa
-
Sportacum 18 ore
Alba, gazdă a proiectului „Footbal in Heaven”!!! 30 de fani europeni, pe stadioanele din Cugir, Baia de Arieș, Săsciori, Șugag și Zlatna, printr-un proiect FRF-AJF Alba
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Avarie la rețeaua de apă potabilă din Cugir. Alimentarea apei, întreruptă pe două străzi din oraș