Rămâi conectat

Cultură Educație

Cei aproape 2000 de pensionari de boală din oraşul Câmpeni, plimbaţi cu vorba de conducerea Casei Judeţene de Pensii Alba

Publicat

în

Nu este destul că cei 1800 de pensionari pe caz de boală arondaţi la Cabinetul de Expertiză Medicală Câmpeni au fost obligaţi să bată drumul până la Alba lulia, ei mai sunt duşi cu vorba de către directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, Nicolae Nartea. Acesta este prea preocupat a răspunde în ziar primarului din Câmpeni, în loc să găsească o soluţie pentru problema acestor oameni.

Într-adevăr directorul executiv al C.J. Pensii Alba a nimerit-o doar într-o privinţă şi anume în aceea ce priveşte faptul că spitalul din Câmpeni se află oficial în administrarea Primăriei Câmpeni de o lună de zile. Ce are însă administrarea spitalului cu Cabinetul de Expertiză Medicală nu reuşesc să înţeleg, nu încercaţi dl director să arătaţi cu degetul către cine nu trebuie şi să manipulaţi pensionarii de boală spunându-le că administraţia locală nu se preocupă de ei. Cred că ştiţi mai bine ca oricine că aceste cabinete de expertiză medicală se află în subordinea caselor judeţene de pensii, respectiv cel din Câmpeni în subordinea Casei Judeţene de Pensii Alba al cărui „gospodar” de frunte sunteţi. Primăria nu poate angaja un medic pregătit în expertiza muncii la Cabinetul din Câmpeni deoarece legal nu are niciun drept, chiar dacă am găsi un asemenea medic disponibil să vină la Câmpeni. Aş vrea să subliniez ca să ştie oamenii exact cum stau lucrurile că doar instituţia pe care cu onor o conduceţi dvs. poate să rezolve această problemă şi cu puţină bunăvoinţa să aducă la Câmpeni un medic specialist şi să redeschidă Cabinetul de Expertiză Medicală. Tocmai pentru că îmi pasă de oamenii pe care-i reprezint şi nu doar de ei, deoarece cei 1800 de pensionari de boală despre care vorbiţi nu sunt doar din Câmpeni, ci şi din comunele şi oraşele învecinate, am făcut încercarea de a avea cu dvs. un dialog normal şi am apelat la sprijinul dlui prefect al judeţului Alba, &Â170;tefan Bardan. Domnia sa împreună cu mine găsisem o soluţie pentru a-i ajuta pe pensionarii de boală dar pe care dvs. nu aţi agreat-o. Am discutat cu dvs. de peste 20 de ori, de multe ori v-am sunat şi nu mi-aţi răpuns la telefon, sau mi-aţi închis telefonul. Cred că de obicei ar trebui ca oamenii pe care-i puneţi pe drumuri să înţeleagă un singur lucru – grija primului gospodar al urbei din Câmpeni pentru ei există şi va exista întotdeauna, însă vă întreb unde este grija dvs. pentru aceşti oameni pe care insinuaţi, jignindu-i câ au devenit bolnavi peste noapte?

Spuneţi că nu vă coborâţi la nivelul meu, dar poate ar trebui să faceţi măcar o încercare în acest sens, pentru că nivelul meu este cel al oamenilor cu care stau de vorbă în fiecare zi şi pe care îi ajut atât cât stă în puterile mele. Poate că de la dvs, din birou, se văd altfel lucrurile şi cred că v-ar prinde bine un „exerciţiu” şi o „baie de mulţime” printre cei bolnavi ca să le cunoaşteţi cu adevărat problemele.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce priveşte faptul că la Spitalul Câmpeni nu sunt medici specialişti, aceasta nu se datorează administraţiei locale, ci Ministerului Sănătăţii care ani de zile nu a făcut nimic în acest sens, nu a făcut nimic pentru a motiva absolvenţii de medicină să îşi aleagă un post în zonă, însă va asigur că noi, administraţia locală, vom încerca pentru binele oamenilor să aducem specialişti, iar faptul că oamenii nu-şi pot face toate analizele la Câmpeni nu este vina primului gospodar al urbei, ci a faptului ca şi la spitalul din Câmpeni ca de alt fel şi la alte spitale din România, sunt sigur, nu le-au fost alocate fonduri necesare pentru modernizare sau pentru aparatura destinată unor investiţii medicale mai complexe.

În altă ordine de idei faceţi parte din partidul de guvernământ PDL, şi cred că ştiţi foarte bine cum s-au împărţit banii pentru spitale, şcoli sau alte nevoi Ia bugetul local în localităţile unde primarii au ghinionul să nu facă parte din „elita de la putere”. Cu banii pe care i-am primit la bugetul local de când ai dvs. sunt la putere de abia dacă reuşesc să cumpăr combustibil pentru spitalele din Câmpeni.

V-aş mai spune multe, nu doar dvs., ci oamenilor, cum stau lucrurile cu adevărat însă nu cred că ar fi trebuit să dialogăm prin intermediul presei, ci am fi putut discuta aceste lucruri faţă în faţă dacă aţi fi avut bunul simţ de a accepta să ne întâlnim.

Nu îmi fac campanie electorală pe spatele nimănui, lucrurile pe care le-am făcut în oraş se pot vedea, iar oamenii mă vor judeca după ceea ce fac.

Cred că ar trebui să lăsăm la o parte toate disputele care nu încălzesc pe nimeni, să nu arătăm cu degetul unul către celălalt şi să găsim o soluţie pentru binele oamenilor care aşteaptă acest lucru de la noi. Eu am făcut primul pas spre un dialog şi aştept să-l faceţi şi dumneavoastră.

Ioan Călin ANDREȘ;,

primarul oraşului Câmpeni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare