Rămâi conectat

Politică Administrație

Cei 154 de angajați ai Poliției Locale Alba Iulia vor primi, începând cu 1 aprilie 2015, norma de hrană în valoare de 720 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Personalul poliției locale care are statut de funcționar public sau personal contractual va putea beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autoritățile locale, în limita bugetului aprobat, potrivit unei prevederi incluse într-o ordonanță de urgență aprobată astăzi de Guvern.

La nivelul municipiului Alba Iulia se vor bucura de această decizie 154 de salariați ai Poliției Locale. O parte dintre aceștia ar fi trebuit să primească norma de hrană, în valoare de 720 de lei pe lună, începând cu luna ianuarie 2015, însă proiectul de hotărâre supus spre aprobarea Consiliului Local a fost amânat, în așteptarea clarificărilor privind modalitatea de acordare, deoarece legea nu prevedea această facilitate pentru întregul personal.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia vor primi normă de hrană – câte 720 de lei în plus, pe lună, la salar

Tot astăzi, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, metodologia de acordare a normei de hrană pentru personalul poliției locale. Astfel, polițiștii locali vor primi norma de hrană aprobată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică), în funcție de hotărârea consiliului local. Norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice.

De norma de hrană va beneficia și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Alocația valorică și actualizarea normei de hrană pentru polițiștii locali se va aproba prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Norma de hrană de care vor beneficia polițiștii locali va fi plătită din bugetele locale, cu încadrarea în limitele cheltuielilor de personal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea