Cei 154 de angajați ai Poliției Locale Alba Iulia vor primi, începând cu 1 aprilie 2015, norma de hrană în valoare de 720 de lei

Personalul poliției locale care are statut de funcționar public sau personal contractual va putea beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autoritățile locale, în limita bugetului aprobat, potrivit unei prevederi incluse într-o ordonanță de urgență aprobată astăzi de Guvern.

La nivelul municipiului Alba Iulia se vor bucura de această decizie 154 de salariați ai Poliției Locale. O parte dintre aceștia ar fi trebuit să primească norma de hrană, în valoare de 720 de lei pe lună, începând cu luna ianuarie 2015, însă proiectul de hotărâre supus spre aprobarea Consiliului Local a fost amânat, în așteptarea clarificărilor privind modalitatea de acordare, deoarece legea nu prevedea această facilitate pentru întregul personal.

ELIT

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia vor primi normă de hrană – câte 720 de lei în plus, pe lună, la salar

Tot astăzi, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, metodologia de acordare a normei de hrană pentru personalul poliției locale. Astfel, polițiștii locali vor primi norma de hrană aprobată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică), în funcție de hotărârea consiliului local. Norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice.

De norma de hrană va beneficia și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Alocația valorică și actualizarea normei de hrană pentru polițiștii locali se va aproba prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Norma de hrană de care vor beneficia polițiștii locali va fi plătită din bugetele locale, cu încadrarea în limitele cheltuielilor de personal.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

fraierul 11 martie 2015 at 19:19

Primesc norma de hrana chiar si cei supraponderali ? Rusinos ca cineva crede ca poate dispune de sumele provenite din taxele si impozitele locale platite de catre toti fraierii orasului, asa cum vrea muschii lui si mai ales, ca o recompensa.

ardeleanul 11 martie 2015 at 21:21

Manca-mi-ar pampersul la copil toti la gramada…..alocatia copiilor este de 42 lei…cata mancare pot sa cumpar eu de banii aia???
Mai mari nesimtiti ca astia nu exista….belesc toata ziua laba prin oras si vor banii de mancare…..la munca mai nu la intins mana!!!!
Totusi cand vrem sa ne trezim lume?????….sa dea primaria bani din impozite si la copii…mai nu ca pt. aia care platesc impozitele nu sunt bani!!!! Hai sictir si la multi ani!!!!!!

Militarul 11 martie 2015 at 22:52

Merita multi dintre ei….Doar ca nu e corect fata de ceilalti cetateni sa se plateasca din bugetul local….

Așa zis-a Burebista 12 martie 2015 at 7:03

E adevărat că mulți merită. La fel merită ș profesorii. Mai ales cei care au elevi olimpici. Primesc ceva? De abia se scarpină conducerea județului să le spună un mulțumesc. Ar trebui să li se dea și lor porția de hrană. Și mai pot enumera și alte categorii. Singurii care și-au luat plata sunt medicii care nu își fac meseria fără să le pui ceva în buzunar. Medicii care îți recomandă cabinetul lor particular.

ela 11 martie 2015 at 23:12

xxxx

ela 11 martie 2015 at 23:14

din banii de amenzi pot primii norma de hrana. e suficient..

MLG 12 martie 2015 at 1:00

Copii, nu mai faceti scoala, intrati in Politia Locala!!

pavel 12 martie 2015 at 8:20

slugile lui hava !

contribuabilu` 12 martie 2015 at 9:21

Dom`le…suntem de tot rahatu` ! Un copil ia „alocatie”…42 lei, iar un somer …cam cat e numa` alocatia de hrana a unui bodyguard al primarilor !!! Macar …daca primarii si-ar fi angajat paznicii personali & lipitorii de afise pe banii lui …da nu e asa !!! Pe banii luati de la locuitorii care l-au votat si i-au votat intr-o veselie …inclusiv pe consilierii locali !!!

Io Nescu 12 martie 2015 at 11:26

saracutii, li se face foame de la atata amendat babe si copii ce circula cu bicicleta pe trotuar, ori studenti care opresc si ei aiurea 1 minut… Ca de bastani cu Jeep-uri ori cu haine ce par scumpe, nu se iau, pe aia nu-i vad… si nici pe tziganii care sfideaza orice norma de convietuire sociala.

Nici pe aia nu-i vad. Se plimba linistiti prin oras si cam atat

ilie de la uzina 12 martie 2015 at 11:34

ce va mai roade chestia asta. la munca cu totii, aveti impozite de platit. asta e o forma mascata de crestere a aveniturilor bu getarilor.

Ris 13 martie 2015 at 15:51

Va inmultiti ca iepurii si Va mancati de sub cur voi astia Ce tot o dati cu alocatia copiilor Cand I-ai pus-o la nevastata a fost bone?spurcaciunilor

Comentariile sunt oprite