Ceasuri cu buton de panică, gratuite pentru școlari. Elevii aflați în primejdie vor fi identificați imediat

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Elevii care locuiesc în zone din cartiere rău famate, pot cere ajutor imediat în caz de primejdie. În acest scop, părinții trebuie să semneze un acord la școală, iar școlarul va primi un ceas cu buton rapid SOS. Poliția va fi acolo într-un timp estimat de 3 minute.

Școlarii care locuiesc în cartiere rău famate vor primi din partea autorităților locale ceasuri cu buton de panică, pentru cazurile în care consideră că sunt în pericol.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, elevii care vor începe școala peste câteva zile, vor putea fi monitorizaţi de părinţi cu ajutorul unui ceas inteligent. Gadgetul, care va fi distribuit gratuit în şcoli, va avea un buton de panică, pe care copiii îl pot activa în caz de pericol. Prin intermediul gps-ului şi a camerelor de supraveghere, politiştii îi vor identifica pe minori.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Reţeta a funcţionat şi anul trecut, spun autorităţile, care confirmă însă că s-au confruntat şi cu alarme false. Fie ca se afla pe strada, la școala sau în parc, orice copil aflat în primejdie poate să ceară ajutor. Trebuie doar să poarte ceasul și să apese pe butonul SOS. Imediat, un apel va fi direcționat către părinți, iar aceștia vor alerta autoritățile.

Cert este că prin intermendiul acestui gadget, copiii pot da detalii despre locația unde se află sau despre primejdia prin care trec. Timpul estimat de la apasărea butonului și până la intervenția Poliției este de doar 3 minute. Dispozitivul poate fi primit gratuit de orice minor, dacă părinții semnează un acord la școală în acest sens. Încă de anul trecut, 5.000 de elevi din clasele primare, au primit câte un ceas de acest fel.

Sursa: national.ro

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei